Συμφωνία για την επιτάχυνση και ενίσχυση της χρήσης της  τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση της γεωργίας, της υγειονομικής περίθαλψης, της αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, της κλιματικής πρόβλεψης και του ηλεκτρικού δικτύου, ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρει το Reuters, ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, συζητώντας την πρωτοβουλία λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση, την αποκάλεσε την πρώτη σαρωτική συμφωνία τεχνητής νοημοσύνης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης. Προηγουμένως, οι συμφωνίες για το θέμα είχαν περιοριστεί σε συγκεκριμένους τομείς όπως η ενίσχυση της ιδιωτικής ζωής, είπε ο αξιωματούχος.

Η μοντελοποίηση AI, η οποία αναφέρεται σε αλγόριθμους μηχανικής μάθησης που χρησιμοποιούν δεδομένα για τη λήψη «λογικών» αποφάσεων, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας των κυβερνητικών λειτουργιών και υπηρεσιών.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει ταλέντο στα… fake news

Μεγαλύτερη πρόσβαση σε δεδομένα

«Η μαγεία εδώ έγκειται στην κατασκευή κοινών μοντέλων (ενώ) αφήνουμε τα δεδομένα εκεί που είναι», είπε ο ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Τα δεδομένα των ΗΠΑ μένουν στις ΗΠΑ και τα ευρωπαϊκά δεδομένα παραμένουν εκεί, αλλά μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο που να μιλάει με τα ευρωπαϊκά και τα αμερικανικά δεδομένα, επειδή όσο περισσότερα δεδομένα και όσο πιο διαφορετικά δεδομένα, τόσο καλύτερο είναι το μοντέλο».

Η πρωτοβουλία θα δώσει στις κυβερνήσεις μεγαλύτερη πρόσβαση σε πιο λεπτομερή και πλούσια σε δεδομένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, οδηγώντας σε πιο αποτελεσματικές αποκρίσεις έκτακτης ανάγκης και διαχείριση ηλεκτρικού δικτύου και άλλα οφέλη, υπογράμμισε ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Υποδεικνύοντας το ηλεκτρικό δίκτυο, τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συλλέγουν δεδομένα για το πώς χρησιμοποιείται η ηλεκτρική ενέργεια, πού παράγεται και πώς να εξισορροπείται το φορτίο του δικτύου, ώστε οι καιρικές αλλαγές να μην το βγάζουν εκτός σύνδεσης.

Η συνεργασία αυτή τη στιγμή είναι μόνο μεταξύ του Λευκού Οίκου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του εκτελεστικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 μελών. Ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι και άλλες χώρες θα προσκληθούν να συμμετάσχουν τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή νοημοσύνη: Εφαρμογή δημιουργίας κλινικών σημειώσεων
Tεχνητή νοημοσύνη |

Εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης γίνεται το... δεξί χέρι των γιατρών

Το DAX Express δημιουργεί κλινικές σημειώσεις μέσα σε δευτερόλεπτα, έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να ελέγχουν αμέσως τις αυτοματοποιημένες περιλήψεις των επισκέψεών τους σε ασθενείς

«Ετσι η τεχνητή νοημοσύνη θα ενισχύσει την υγεία»
Plus |

«Ετσι η τεχνητή νοημοσύνη θα ενισχύσει την υγεία»

Η πανδημία της Covid μάς έδειξε ότι μπορούμε να επενδύσουμε σημαντικά ποσά όταν χρειάζεται και ότι μπορούμε να συνεργαστούμε, λέει στα «ΝΕΑ» ο διευθυντής του Τμήματος Υγείας στο Ινστιτούτο Σπουδών του Μέλλοντος της Κοπεγχάγης