Οι πωλήσεις smartphone στην Κίνα μειώθηκαν κατά 13% σε ετήσια βάση το 2022, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη βουτιά για τον κλάδο την τελευταία δεκαετία, καθώς οι καταναλωτές ξόδευαν με σύνεση, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η εταιρεία έρευνας αγοράς IDC.

Ο συνολικός αριθμός συσκευών που διακινήθηκαν ήταν 286 εκατομμύρια, από 329 εκατομμύρια το 2022.

Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός όγκος πωλήσεων του 2022 ήταν ο χαμηλότερος από το 2013 και η πρώτη φορά από τότε που οι ετήσιες πωλήσεις έπεσαν κάτω από τα 300 εκατομμύρια, ανέφερε η IDC στην έκθεσή της.

Κίνα: «Βουτιά» για την αγορά smartphones λόγω κορωνοϊού

Η εταιρεία κατασκευής συσκευών Android Vivo ήταν η μάρκα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις κατά τη διάρκεια του έτους, με μερίδιο αγοράς 18,6%. Ωστόσο, οι συνολικές αποστολές της μειώθηκαν κατά 25,1% σε ετήσια βάση.

Η Honor κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη σχετική κατάταξη με τις περισσότερες πωλήσεις, και τις αποστολές των προϊόντων της να αυξάνονται περισσότερο από 34%.

Η Apple ήταν η τρίτη εταιρεία τηλεφώνων με τις περισσότερες πωλήσεις το 2022, σε συνδυασμό με την Oppo.

Οι συνολικές πωλήσεις της Apple μειώθηκαν κατά 4,4% σε ετήσια βάση, υπερβαίνοντας σε μεγάλο βαθμό την ύφεση της αγοράς.

Στο τέταρτο τρίμηνο, παρά το γεγονός ότι η Apple ήταν η εταιρεία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο τρίμηνο, οι πωλήσεις iPhone σε ετήσια βάση εξακολουθούσαν να είναι μειωμένες, καθώς επηρεάστηκαν από τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκλήθηκαν από τις αντιδράσεις των εργαζομένων στο εργοστάσιο του κατασκευαστή Foxconn, στην πόλη Zhengzhou.

Οι αυστηροί έλεγχοι κατά της COVID-19 στην Κίνα, οι οποίοι αυξήθηκαν την άνοιξη του 2022 σε πολλές πόλεις, επιβάρυνε πολύ την οικονομία της χώρας, η οποία κατρακύλησε πέρυσι σε ένα από τα χειρότερα επίπεδά της εδώ και σχεδόν μισό αιώνα.

Η πτώση των πωλήσεων smartphone στην Κίνα αντανακλούσε τις επιδόσεις του κλάδου παγκοσμίως. Το 2022, οι παγκόσμιες αποστολές smartphone έφτασαν τα 1,2 δισεκατομμύρια, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος από το 2013 και κατέγραψαν ετήσια πτώση άνω του 11%, σύμφωνα με την IDC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή