Ο κύβος ερρίφθη και η Άκτωρ, η θυγατρική κατασκευαστική εταιρεία της Ελλάκτωρ πωλείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από γνώστες των εξελίξεων στον κλάδο των κατασκευών, η Ελλάκτωρ προχωρά σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το κοινό επενδυτικό σχήμα WadeAdams – Δ. Κούτρα για την πώληση της Άκτωρ.

Άκτωρ: Πρόταση από το σχήμα Wade Adams – Κούτρας για την απόκτηση της εταιρείας

Η απόφαση

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για την κίνηση αυτή της Ελλάκτωρ είναι σύμφωνοι οι δύο μεγάλοι μέτοχοι οι Ολλανδοί της Reggeborgh και η Motor Oil και οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της μητρικής εταιρείας.

Όπως είχε γράψει και ο ΟΤ το κοινό σχήμα των εταιρειών κυπριακών συμφερόντων (WadeAdams) και του πάλαι ποτέ ισχυρού άντρα της Άκτωρ, Δημήτρη Κούτρα έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση.

Οι πληροφορίες από την αγορά θέλουν να υπάρχει πολύ μικρός δρόμος για την επίτευξη της συμφωνίας που θα ανοίξει το δρόμο την πώληση της Άκτωρ.

Η Intrakat

Πληροφορίες, θέλουν επίσης, πως ενδιαφέρον για την Άκτωρ είχε εκδηλώσει και μάλιστα εγγράφως και η Ιntrakat, των μετόχων Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου.

Οι μέτοχοι, όμως, της Ελλάκτωρ αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις καθώς για καθαρά λόγους ανταγωνισμού με την Intrakat.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς η Intrakat έχει ισχυρό αποτύπωμα στον κατασκευαστικό κλάδο. Το ενδεχόμενο να αποκτήσει και την Άκτωρ θα χτύπαγε σε θέματα ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με πηγές αφενός ο έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στην οποία θα έπρεπε να γνωστοποιηθεί η εξαγορά, θα κρατούσε πολύ καιρό και θα απαιτούσε μακρείς διαδικασίες. Επιπροσθέτως δεν θα ήταν σίγουρο αν η Αρχή θα ενέκρινε τη συμφωνία.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο οι μέτοχοι της Ελλάκτωρ δεν μπαίνουν σε διαπραγματεύσεις με την Intrakat έχει να κάνει με το γεγονός πως οι δραστηριότητες των δύο εταιρειών στον τομέα των παραχωρήσεων είναι ευθέως ανταγωνιστικές. Συνεπώς μία τέτοια κίνηση θα περιέπλεκε τα πράγματα στη διεκδίκηση έργων κλπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις