Διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Άκτωρ βρίσκονται σε εξέλιξη με τον πάλαι ποτέ ισχυρό άντρα της κατασκευαστικής Δημήτρη Κούτρα να αναδεικνύεται σε κεντρικό πρόσωπο καθώς επιδιώκει την επιστροφή του.

Ειδικότερα, πηγές επιβεβαιώνουν στον ΟΤ, πως κοινό σχήμα της κυπριακής κατασκευαστικής WadeAdams και εταιρείας συμφερόντων του κ. Κούτρα βρίσκονται σε συζητήσεις με τους μετόχους της Ελλάκτωρ, την ολλανδική Reggeborgh και τη Motor Oil για την απόκτηση της θυγατρικής Άκτωρ.

Ελλάκτωρ: Σε συζητήσεις με επενδυτές για υπεράκτια αιολικά

Οι συζητήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ακόμη πολύ δρόμο και η πρόταση του κοινού σχήματος απέχει πολύ από το ενδεχόμενο ενός deal με τους μετόχους της Ελλάκτωρ.

Η Ελλάκτωρ

Πηγές της Ελλάκτωρ ρωτήθηκαν από τον ΟΤ για το αν όντως έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την απόκτηση της Άκτωρ. Η απάντηση που έδωσαν ήταν: «Ουδέν σχόλιο».

Μέτοχοι της Ελλάκτωρ είναι η Reggeborgh Invest BV με 46,14% και η Motor Oil με 29,87%, ενώ ποσοστό 9,79% κατέχει και το fund ATLAS NV.

Η Άκτωρ μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκ. ευρώ έχει ήδη μπει σε τροχιά εξόδου από τον φαύλο κύκλο των ζημιογόνων οικονομικών αποτελεσμάτων και το ενδεχόμενο πώλησης της, σχολιάζουν πηγές της αγοράς, αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητα της μητρικής Ελλάκτωρ.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των κατασκευαστικών έργων της Άκτωρ ανέρχεται στα 2,7 δις. ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα εννεαμήνου, ενώ οι ζημιές της θυγατρικής στο εννεάμηνο είχαν περιοριστεί στα 0,1 εκ. ευρώ.

Να σημειωθεί επίσης πως πρόσφατα η Ελλάκτωρ πούλησε το χαρτοφυλάκιο της στις ΑΠΕ (Άνεμος) στην εταιρεία μέλος της Motor Oil, MORE, έναντι 671,5 εκ. ευρώ.

Ο Κούτρας

Ο Δημήτρης Κούτρας, ήταν ένας εκ των ισχυρότερων μετόχων της Ελλάκτωρ, και μία προσωπικότητα που κυριαρχούσε στο χώρο των κατασκευών τις δεκαετίες του 90 και 2000.

Ήταν στο τιμόνι της Άκτωρ μέχρι το 2018 και τώρα κατέχει μέσω εταιρείας Adamas Group λίγο πάνω από το 8% της Intrakat.

Ο ίδιος πάλι με την κυπριακή Wade Adams, η οποία έχει δραστηριότητα στη Μέση Ανατολή, φέρονται να βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση του 50% της Δομικής Κρήτης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Optima Bank: Bonus στους εργαζόμενους που αποκτούν παιδί
Επιχειρήσεις |

Bonus στους εργαζόμενους που αποκτούν παιδί από την Optima Bank

Η κίνηση της Optima bank, αποτελεί μία αναγνώριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι νέες οικογένειες και μία πρωτοβουλία ευθύνης απέναντι σε ένα κοινό μας πολυπαραγοντικό εθνικό κοινωνικό πρόβλημα