Νέο εργατικό ατύχημα συνέβη το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, στο λιμάνι του Πειραιά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων (ΕΝΕΔΕΠ), και πιο συγκεκριμένα σε εργαζόμενο που είχε βάρδια επί του πλοίου Cma cgm La peace.

«Ένα ακόμη όνομα προστίθεται στη μακρά λίστα συναδέλφων που έχουν κτυπήσει, που έχουν σακατευτεί εν ώρα εργασίας στο πρώτο λιμάνι της Μεσογείου, που σφύζει από κέρδη», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΝΕΔΕΠ, η οποία θέτει θέμα εντατικοποίησης της εργασίας και της απουσίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Χωρίς Βαρέα και Ανθυγιεινά

Μεταξύ άλλων σημειώνει το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ:

«Ως σωματείο, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας κατ’ επανάληψη έχουμε ζητήσει ως μέτρο να γίνεται έλεγχος πριν την εκτέλεση λιμενεργατικής εργασίας ώστε να υπάρχει ασφαλής εκτέλεση της εργασίας.

Σε ένα λιμάνι που συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς για τους λιμενεργάτες να μη εφαρμόζονται τα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ). Μια εργασίας που καθημερινά εκτιθόμαστε κινδύνους που οφείλονται από την απουσία μέτρων για τη προστασία της Ασφάλειας και της Υγείας μας, που εκτιθόμαστε σε ακραίες καιρικές συνθήκες, που «φτύνουμε αίμα» για να μη πέσει η «παραγωγικότητα» της COSCO-DPORT.

Πρώτο μέλημα μας είναι να γυρνάμε σώοι και αρτιμελείς στις οικογένειες και τα παιδιά μας. Πρώτο μέλημα μας είναι να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια τα παιδιά μας, να απολαμβάνουμε τις χαρές της ζωής.

Με όπλο μας την ενότητα, την αλληλεγγύη και τον αγώνα μας, θα επιβάλλουμε τους όρους που διασφαλίζουν τις ζωές μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραμένουμε σε επιφυλακή και να μην εκτελούν εργασίες σε συνθήκες που μπορεί να προκληθεί με αιτία της εργοδοσίας και των εφοπλιστών νέο εργατικό ατύχημα.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα