Στην πρόσφατη αναβάθμιση της ελληνική οικονομίας από τον οίκο Fitch, η οποία «μας φέρνει πιο κοντά στο μεγάλο στόχο της ανάκτησης επενδυτικής βαθμίδας, τα οφέλη της οποίας θα καρπωθούν βραχυπρόθεσμα και οι Έλληνες πολίτες» αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης, η αναβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, η οποία έγινε νωρίτερα του αναμενομένου, λόγω των πολύ καλών επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας.

Σε ότι αφορά τα νέα μέτρα στήριξης, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως θα είναι συνάρτηση κυρίως δύο παραγόντων. Αφενός θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο για να αποτυπωθεί με ακρίβεια ο δημοσιονομικός χώρος που θα προκύψει, και αφετέρου να παρακολουθούμε τις τιμές του φυσικού αερίου, οι οποίες αν διατηρηθούν στις σημερινές τιμές θα είναι πολύ θετική εξέλιξη.

Σταϊκούρας: Δημοσιονομικός χώρος τον Φεβρουάριο για επιπλέον μέτρα στήριξης

Η προσωπική διαφορά

«Αυτή τη στιγμή ο δημοσιονομικός χώρος που προκύπτει φαίνεται να είναι γύρω στα 700 εκ. ευρώ», εκτίμησε ο κ. Σκυλακάκης και συμπλήρωσε πως προτεραιότητα στα μέτρα που θα ανακοινωθούν έχει η ενίσχυση των συνταξιούχων που δεν πήραν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς.

«Σε κάθε περίπτωση δεν θα κάνουμε προεκλογική διαχείριση της οικονομίας», υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης και διευκρίνισε ερωτώμενος σχετικά, ότι «τα μόνιμα μέτρα είναι πιο δύσκολα και πιο περιορισμένα από τα έκτακτα».

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρατήρησε πως δεν αποτελούν τον «πιο ασφαλή δημοσιονομικό χειρισμό», τονίζοντας πως «αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν με τίποτα».

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Σκυλακάκης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ θα αναφερθεί λεπτομερώς προεκλογικά στις δεσμεύσεις της για την οικονομία και επανέλαβε πως τι στοίχημα της επόμενης τετραετίας είναι «οι καλύτεροι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία