Υπερασπιζόμενη τον τίτλο της ως η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Toyota Motor Corp ανακοίνωσε ότι το 2022 πούλησε 10,5 εκατομμύρια οχήματα.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις για τον όμιλο, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας φορτηγών Hino Motors και της κατασκευάστριας μικρών αυτοκινήτων Daihatsu, σημείωσαν πτώση 0,1% καθώς οι πωλήσεις ρεκόρ στο εξωτερικό 8,6 εκατομμυρίων οχημάτων αντιστάθμισαν τη μείωση 9,6% στην εγχώρια αγορά στα 1,9 εκατομμύρια.

Toyota: Αποχωρεί ο Akio Toyoda – Αιφνιδιαστική αλλαγή στην ηγεσία

Σημειώνεται ότι ο δεύτερος (από πλευράς  πωλήσεων) Όμιλος της Volkswagen νωρίτερα αυτόν τον μήνα ανέφερε τις χαμηλότερες πωλήσεις του σε πάνω από μια δεκαετία, 8,3 εκατομμυρίων οχημάτων, καθώς τα lockdown στην Κίνα και ο πόλεμος στην Ουκρανία ανέτρεψαν τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Ενώ ορισμένοι περιορισμοί εφοδιασμού που σχετίζονται με τσιπ παρέμειναν και για την Toyota, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι η ισχυρή ζήτηση στην Ασία και η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας και η βελτιστοποίηση στην Ασία και τη Βόρεια Αμερική τη βοήθησαν να ενισχύσει την παγκόσμια παραγωγή κατά 5% το 2022.

Η Toyota αναθεώρησε τον Νοέμβριο την πρόβλεψη παραγωγής της για το τρέχον οικονομικό έτος έως το τέλος Μαρτίου, σε 9,2 εκατομμύρια οχήματα από 9,7 εκατομμύρια.

«Τρέχει» να καλύψει το χάσμα

Η Toyota εξετάζει τρόπους για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των EVs, επιταχύνοντας την υιοθέτηση τεχνολογιών που αυξάνουν τις επιδόσεις για τα σχεδιαζόμενα αυτοκίνητα, τόσο στα συστήματα ηλεκτρικής κίνησης όσο και στα τα πιο ολοκληρωμένα συστήματα θέρμανσης και ψύξης.

Οι αλλαγές θα αφορούν τους διαδόχους των δύο πρώτων EV της Toyota για τις μεγάλες αγορές, το bZ4X και το Lexus RZ, και αποσκοπούν στο να «κλείσουν την ψαλίδα»  με την Tesla στο κόστος και τις επιδόσεις.

Το πρώτο συνέδριο προμηθευτών μετά την πανδημία

Η Toyota πρόκειται να διοργανώσει το πρώτο μετά την πανδημία συνέδριο με την συμμετοχή των προμηθευτών της τον Φεβρουάριο.

Η Toyota ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «συζητά και εργάζεται πάντα ενεργά με βασικούς προμηθευτές και συνεργάτες σε διάφορα θέματα, για να επιτύχει ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή