Σε διαρκή άνοδο βρίσκεται η ηλεκτροκίνηση στην Κίνα καθώς στο εννεάμηνο του έτους ταξινομήθηκαν 2,9 εκατ. αυτοκίνητα. Η ασιατική υπερδύναμη πρωτοστατεί στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων «αφήνοντας» πολύ πίσω την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Πόσο «καθαρά» είναι τελικά;

Στην Γηραιά Ήπειρο σημειώθηκαν 716.983 πωλήσεις, ενώ στις ΗΠΑ έχουν πουληθεί περίπου από 576.000 EV από την αρχή του έτους μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Στόχος η ευρωπαϊκή αγορά

Από την στιγμή που οι κινεζικές εταιρείες αυτοκινήτων έχουν την μερίδα του λέοντος στην πατρίδα τους , στρέφουν τώρα την προσοχή τους στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι Κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων έχουν βάλει στόχο να κερδίσουν τους Ευρωπαίους οδηγούς και τους μεγάλους εταιρικούς πελάτες με πιο προσιτά αυτοκίνητα τα οποία διαθέτουν κορυφαίες αξιολογήσεις ασφαλείας και πολλά χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης: MOTOR OIL: Πρασινίζει…. με επενδύσεις 4 δισ. ευρώ έως το 2030.

Τους τελευταίους μήνες, αρκετά κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα έλαβαν πέντε αστέρια στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (NCAP) – ένα επίτευγμα που απαιτεί αυτοκίνητα με χαρακτηριστικά ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που υπερβαίνουν κατά πολύ τις νομικές απαιτήσεις.

Η μεγάλη ευκαιρία των Κινέζων

Η υψηλή ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα εν μέσω ελλείψεων στην εφοδιαστική αλυσίδα επέτρεψε στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες να αυξήσουν τις τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων και να επικεντρωθούν περισσότερο σε πελάτες λιανικής, παρά σε πελάτες όπως εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που παραδοσιακά ήταν λιγότερο κερδοφόρες για αυτούς.

Αυτό άνοιξε ένα παράθυρο ευκαιρίας για τους Κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων που έχουν ήδη υπερκεράσει τους περισσότερους ξένους αντιπάλους τους στην Κίνα, η οποία αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.

Τον Οκτώβριο, για παράδειγμα, η γερμανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt ανακοίνωσε ότι θα αγόραζε περίπου 100.000 ηλεκτρικά οχήματα από την κινεζική BYD, ξεκινώντας με το Atto 3 SUV της που έλαβε την πολυπόθητη βαθμολογία πέντε αστέρων Euro NCAP τον ίδιο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως