
Τη χρήση συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών «drones» προτείνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς με επιστολή του με την οποία ζητά τη συνεργασία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) και του Δήμου Πειραιά προκειμένου να εκπαιδευτεί κατάλληλα η Δημοτική Αστυνομία της πόλης.
Στην επιστολή σημειώνεται ότι το επιμελητήριο προτίθεται να παραχωρήσει τον εξοπλισμό που απαιτείται και την εκπαίδευση θα αναλάβει, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά από πρόταση του διοικητή της, Γ. Δριτσάκου.
Κορκίδης: Τα επιμελητήρια υποστηρίζουν τον κοινωνικό διάλογο για την αγορά εργασίας
Σημειώνεται ότι αντίστοιχη υπηρεσία διαθέτει και η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, η οποία μπορεί και ενημερώνει άμεσα, κατά περίπτωση, αρμόδιους φορείς (Πυροσβεστική ΕΚΑΒ κλπ), ενώ έχει πιστοποιηθεί από την Υ.Π.Α. και, μετά από σύμφωνη γνώμη, μπορεί να συνεκπαιδεύσει και να πιστοποιήσει τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά.
Τι προτείνει το ΕΒΕΠ
Για την υλοποίηση αυτών των υπηρεσιών πρόληψης και προστασίας των επιχειρήσεων και των δημοτών του Πειραιά, το ΕΒΕΠ προτείνει στον Δήμο Πειραιά να απευθυνθεί στην Υ.Π.Α. για περαιτέρω ενέργειες, καθώς και για την δρομολόγηση υπογραφής ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας, μεταξύ Δήμου, Υ.Π.Α. και ΕΒΕΠ.
Υπενθυμίζεται ότι, το επιμελητήριο διαθέτει προσομοιωτή και εξοπλισμό εκπαίδευσης, τον οποίο έχει ήδη επιθεωρήσει ο διοικητής και οι εκπαιδευτές της Υ.Π.Α.
Επιδίωξη του επιμελητηρίου, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΕΒΕΠ, είναι, «στο άμεσο μέλλον, ο Πειραιάς να έχει σταθμό drones, για εμπορική χρήση, ώστε, σε συνεργασία με το λιμενικό σώμα, να μπορούν οι πειραϊκές επιχειρήσεις να προμηθεύουν με εφόδια τα διερχόμενα, από το μεγάλο λιμάνι, πλοία».


Latest News
![FT: Γιατί οι Αμερικανοί πεθαίνουν τόσο νέοι; [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/03/erg1-600x400-1.jpg)
Γιατί οι Αμερικανοί πεθαίνουν τόσο νέοι; [γράφημα]
Δύο τάσεις που κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις

«Λανθασμένοι χειρισμοί και παραλείψεις οδήγησαν στο δυστύχημα» – Η απολογία του επιθεωρητή του ΟΣΕ
Καμία ευθύνη δεν επιρρίπτει στον εαυτό του ο επιθεωρητής του ΟΣΕ

Κατηγορίες στον Ντόναλντ Τραμπ αποδόθηκαν από δικαστήριο του Μανχάταν
Η πλευρά του πρώην Ντόναλντ Τραμπ αρνείται κατάφορα τις κατηγορίες

Απεργία στο Χίθροου εν μέσω διακοπών του Πάσχα
Τι ζητούν οι εργαζόμενοι, τι υποστηρίζει η διοίκηση του αεροδρομίου

Αυτοδυναμία της ΝΔ «βλέπει» η HSBC - Αναβαθμίζει την εκτίμηση για το ΑΕΠ
Η HSBC χαρακτηρίζει την Ελλάδα ηγέτιδα των οικονομικών επιδόσεων στην Ευρωζώνη

Ουκρανία: Μαίνεται ο πόλεμος ενώ ο πλανήτης οδεύει προς την κλιματική καταστροφή
«Σκανδαλωδώς ρουτίνα» η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα πεδία των μαχών

Τουρκία: Ενοπλη επίθεση στα γραφεία της Ακσενέρ στην Κωνσταντινούπολη
Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών

Εύα Καϊλή: Είμαι αθώα και θα το αποδείξω
«Είμαι αθώα και θα το αποδείξω. Αλλά δεν νιώθω θύμα, νιώθω τρόπαιο», ανέφερε η Εύα Καϊλή.

Σε επαφή με τις 1.050 μονάδες
Η μεταβλητότητα εξακολουθεί να θολώνει το τοπίο, παρά την διήμερη αντίδραση που υπήρξε μετά τη δοκιμασία των κοντινών στηρίξεων

Κοινωνικές-επικοινωνιακές και ψηφιακές δεξιότητες στην Εκπαίδευση και στην Εργασία τον 21ο αιώνα
Κοινωνικές/Επικοινωνιακές και Ψηφιακές δεξιότητες στην Εκπαίδευση και στην Εργασία τον 21ο αιώνα