«Σαμπάνια» Κυρ Γιάννη made in Αμύνταιο…

·      Στο Αμύνταιο μετατοπίζεται το επενδυτικό ενδιαφέρον της εταιρείας «Κυρ Γιάννη».

·      Όπως μαθαίνουμε, η οινοποιία του Γιάννη Μπουτάρη (πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης) δρομολογεί την επέκταση της δυναμικότητας του οινοποιείου που διατηρεί στην περιοχή της Φλώρινας.

·      Πρόκειται για ένα project προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ, το οποίο υπολογίζεται να υλοποιηθεί σε βάθος τριετίας με τετραετίας.

·      Στόχος, πληροφορούμαστε, είναι η επένδυση να ενταχθεί σε κάποιο αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα εκπονηθεί στο πλαίσιο του σχεδίου απολιγνιτοποίησης της Δυτικής Μακεδονίας (πληροφορίες αναφέρουν πως θα ανακοινωθεί στο τέλος Μαρτίου).

·      Ενδεικτικό της έμφασης που δίνει η οινοποιεία στο Αμύνταιο είναι και η κυκλοφορία ενός καινούριου αφρώδους κρασιού από τα αμπέλια της περιοχής.  

·      Η συγκεκριμένη κατηγορία είναι από τις πλέον ανερχόμενες στον χώρο του οίνου, με πολλές προοπτικές ανάπτυξης.

·      Ειδικά μεταξύ των νεότερων ηλικιών σε κάποιες χώρες του εξωτερικού λέγεται πως κάνει θραύση…

·      «Go with the flow» (ή επί το ελληνικότερων να ακολουθείς την τάση της εποχής) που λένε και οι φίλοι μας οι Αγγλοσάξονές…

————————————————————————

«Ασπρίζουν» τα «κόκκινα» και επιστρέφουν στη βάση τους…

·      Σε διαδικασία… ασπρίσματος έχουν εισέλθει όπως μαθαίνουμε αρκετά κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

·      Η ανάπτυξη που καταγράφει η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια αρχίζει να διαχέεται παντού, όπως παρατηρεί τραπεζική πηγή που συνομιλεί με την στήλη.

·      Και το… άσπρισμα εκτιμάται πως θα συνεχισθεί και το ελληνικό ΑΕΠ προβλέπεται να συνεχίσει να μεγαλώνει. Πολύ μεγαλύτερους από της υπόλοιπης Ευρώπης.

·      Δεν είναι τυχαίο, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν, ότι ξεκίνησε η διαδικασία… επιστροφής δανείων από τους servicers… στις τράπεζες.

·      Μια τάση που εκτιμάται πως θα συνεχισθεί τα επόμενα χρόνια με βάση τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη πίσω από τις κλειστές πόρτες των μεγαλοστελεχών.

·      Άλλωστε, όπως λέει έμπειρος παράγοντας της αγοράς, «δουλεία των τραπεζών είναι να δίνουν δάνεια…  

·      Κάτι που πλέον μπορούν να κάνουν πιο άνετα, έχοντας πλέον εξυγιανθεί…

————————————————————————

Δυο «μεταγραφές» που δείχνουν ότι κάτι αλλάζει στο Δημόσιο  

·      Δυο «μεταγραφές» στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα σε κρίσιμες δημόσιες επιχειρήσεις κέντρισαν το ενδιαφέρον της στήλης.

·      Ο λόγος για τους Γιώργο Σπηλιόπουλο και Γρηγόρη Σκλήκα, οι οποίοι ορίστηκαν επικεφαλής CEO σε ΟΑΣΑ και ΕΛΤΑ, αντίστοιχα σε διάστημα λίγων ημερών.

·      Ο τελευταίος μάλιστα ανακοινώθηκε πριν από μερικά 24ώρα.

·      τοποθέτησή τους σχολιάστηκε αρκετά στην αγορά, με κάποιους να επισημαίνουν τη σημασία να τοποθετούνται σε διευθυντικές θέσεις των δημόσιων επιχειρήσεων στελέχη με διεθνή εμπειρία.

·      Άλλωστε εκσυγχρονισμός και η αύξηση της παραγωγικότητας του Δημόσιου αποτελεί πλέον κοινωνική αναγκαιότητα, όπως ανέφερε πολιτικός παράγοντας που συνομιλεί με την στήλη (έχουμε και τέτοιους…).

·      Ειδικά αυτών που υπάγονται στο Υπερταμείο.

·      Το ερώτημα που αυθόρμητα γεννάται στο μυαλό των περισσότερων είναι κατά πόσον θα αφεθούν οι μάνατζερ που αναλαμβάνουν τα ηνία δημόσιων οργανισμών να παράγουν έργο…

·      Και αυτό γιατί οι παλαιότεροι ημών θυμούνται τι συνέβαινε στις δημόσιες επιχειρήσεις με τους συνδικαλιστές…

·      Η αλήθεια βέβαια είναι ότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε… και έχουν αλλάξει πολλά πράγματα έκτοτε.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino