Με ισχυρές βοήθειες από τις τράπεζες, αλλά και από δεικτοβαρείς όπως η Coca Cola, το Χρηματιστήριο Αθηνών καταφέρνει να κρατηθεί σε θετικά εδάφη, συνεχίζοντας τα ανοδικά βήματα προς τον επόμενο μεγάλο τεχνικό στόχο. Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει κέρδη 0,36% στις 1.028,45 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να είναι κοντά στα 55 εκατ. ευρώ.

Αυξημένες συναλλαγές και επιλογή τίτλων που «ξεκουράστηκαν» τις προηγούμενες ημέρες εμφανίζει αυτήν την ώρα το Χ.Α., το οποίο αν και άρχισε τη συνεδρίαση παλινδρομώντας μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου, φαίνεται σταδιακά να βρίσκει βηματισμό. Κλείνοντας άλλωστε σήμερα τον πρώτο μήνα του έτους, μόνο θετικά έχει να κρατήσει, ακόμη και όταν μπροστά του έχει το σκόπελο των εκλογών, ο οποίος πάντα προκαλεί κάποιες αναταράξεις.

Το ΧΑ θα πρέπει να «υπομείνει» ένα έτος δύο ταχυτήτων, άλλωστε, προειδοποίησε και η NBG Securities, αποτυπώνοντας τις προκλήσεις που αναδύονται έως ότου ολοκληρωθούν οι εκλογές, λόγω των αβεβαιοτήτων. Ωστόσο, οι αναλυτές της επιβεβαίωσαν αυτό που ήδη γνωρίζει η αγορά, ότι η ελληνική οικονομία είναι ανθεκτική, η σταθερότητα πολιτικά δεν διακυβεύεται και ότι η επενδυτική βαθμίδα αργά ή γρήγορα θα έρθει.

Σε επίπεδο τίτλων, αυτές που ξεχωρίζουν είναι οι Σαράντης, Eurobank και Alpha Bank, οι οποίες καταγράφουν ισχυρά κέρδη, ενώ θετικά κινούνται και οι Εθνική, Coca Cola, Titan, Aegean, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ και Λάμδα. Από την άλλη, οι πιέσεις εντοπίζονται κυρίως σε Jumbo, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο και ΟΛΠ, ενώ πτωτικά κινούνται και οι ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών