«Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα, ανεξάρτητα από τις επιλογές των πολιτών στις εκλογές, είναι μια ισχυρή κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, Γιώργος Καββαθάς, σε δήλωσή του στην εκδήλωση απονομής των Βραβείων Επιχειρηματικότητας 2023 του Επιμελητηρίου Λακωνίας, στο Γύθειο.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Καββαθάς τόνισε ότι η οικονομική ευημερία μίας χώρας είναι συνυφασμένη με την επιχειρηματικότητα γιατί αυτή είναι που παράγει πλούτο, δημιουργεί και διατηρεί θέσεις εργασίας. Επιπλέον, ανέφερε ότι «η επιχειρηματικότητα σήμερα βρίσκεται σε μια κρίσιμη συγκυρία καθώς καλείται να ανταπεξέλθει των δυσκολιών και των πληγών που προκάλεσε η δωδεκαετής οικονομική κρίση δημιουργώντας ένα δυσανάλογο βάρος για τις επιχειρήσεις».

Καββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ): Δύσκολη χρονιά το 2023 λόγω ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης

Τρία σημαντικά προβλήματα

Όπως είπε, οι επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν τρία σημαντικά προβλήματα τα οποία συνοψίζονται στην περιορισμένη ρευστότητα και τα χαμηλά ταμειακά διαθέσιμα τους, την αύξηση του κόστους της ενέργειας και των καυσίμων καθώς και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρών και πολύ μικρών. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι με δεδομένο ότι η φετινή χρονιά είναι χρονιά εκλογών «αυτό που η χώρα έχει ανάγκη ανεξάρτητα τις επιλογές των πολιτών είναι μια ισχυρή κυβέρνηση».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ απένειμε το βραβείο Επιχειρηματικότητας 2023 για την κατηγορία «Μεταποίηση και Εξαγωγές» στον «Αγροτικός Συνεταιρισμός Μολάων Πακιών».

Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι οι: Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, Οινούντας ΑΕΒΕ, ΑΛΕΑ ΑΒΕ, Μόλων Λαβέ ΑΕ, AGROSPARTA, Αγροτικός Συνεταιρισμός Μολάων Πακιών, Σωτηράλη Μαριλένα (Sotirali family), Μαυροειδόγγονα Κανέλλα (Μανιάτικη Μελισσοκομία).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις