Την απόλυση περισσότερο από το 10% των στελεχών και των διευθυντών της, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Διευθύνων Σύμβουλος της FedEx, Raj Subramaniam, καθώς η εταιρεία περικόπτει τις εταιρικές θέσεις εργασίας για να μειώσει το κόστος εν μέσω της πτώσης της ζήτησης.

«Δυστυχώς, αυτή ήταν μια απαραίτητη ενέργεια για να γίνει ένας πιο αποτελεσματικός, ευέλικτος οργανισμός. Είναι δική μου ευθύνη να κοιτάξω κριτικά την επιχείρηση και να προσδιορίσω πού μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί ευθυγραμμίζοντας καλύτερα το μέγεθος του δικτύου μας με τη ζήτηση των πελατών», δήλωσε ο Subramaniam σε επιστολή προς τα μέλη της ομάδας της FedEx.

KPMG: Πτώση για τις παγκόσμιες επενδύσεις VC για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο

Σε πτώση το ηλεκτρονικό εμπόριο

Οι απολύσεις έρχονται καθώς η δυναμική της ναυτιλίας επιβραδύνεται μετά την πανδημική έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο κλάδος των διανομών γνώρισε άνοδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας εν μέσω αύξησης των διαδικτυακών καταναλωτικών δαπανών. Όμως, καθώς ο πληθωρισμός έχει συρρικνώσει τα πορτοφόλια των καταναλωτών, έχει επίσης μειώσει τα κέρδη της FedEx. Η μετοχή της εταιρείας έχασε περίπου το 20% της αξίας της το 2022.

Η FedEx έχει βιώσει πολύ δύσκολο τελευταίο εξάμηνο και επιδίωξε να μειώσει το κόστος, ενώ παράλληλα ανέβασε τις τιμές για να αντισταθμίσει την επιβράδυνση του όγκου.

Αφού ανέφερε τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου που αποκάλυψαν πτώση των πωλήσεων και των κερδών, η FedEx ανακοίνωσε ότι θα μειώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια επιπλέον στο κόστος, «παρκάροντας» αεροπλάνα και κλείνοντας ορισμένα από τα γραφεία της.

Μαζί με τη μείωση του κόστους, η πορεία της εταιρείας προς τα εμπρός περιλαμβάνει επίσης αυξήσεις τιμών. Η εταιρεία αύξησε τους ναύλους κατά 6,9% τον Δεκέμβριο ως ένα άλλο μέτρο για να αντισταθμίσει την οικονομική επιβράδυνση, καθώς ο Subramaniam προέβλεπε μια «παγκόσμια ύφεση».

Στο ίδιο«μήκος κύματος» και η UPS

Η ανταγωνίστρια της FedEx, η UPS, περιμένει επίσης «μια δύσκολη χρονιά», σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή Brian Newman. Η ναυτιλιακή εταιρεία κατέγραψε την Τρίτη, πτώση εσόδων για το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Για να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση της καταναλωτικής ζήτησης, η UPS αύξησε επίσης τις τιμές αποστολής της κατά 6,9% στο τέλος του περασμένου έτους.

Οι μετοχές της FedEx ενισχύoνται κατά 2,5%, στην συνεδρίαση της Τετάρτης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή