Αντιπροσωπεία της Porsche στην Κίνα προσέφερε το μοντέλο Panamera προς πώληση στην τιμή των 124.00 γιουάν (18.000 δολάρια), σχεδόν στο ένα όγδοο της τιμής των 148.000 δολαρίων ή 998.000 γιουάν.

Η αντιπροσωπεία προσέφερε στους δυνητικούς πελάτες τη δυνατότητα να κάνουν κρατήσεις με μια προκαταβολή της τάξεως των 911 γιουάν και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να προλάβουν να κλείσουν την απίστευτη προσφορά.

Με ποιον τεχνολογικό κολοσσό διαπραγματεύεται συνεργασία η Porsche

Ωστόσο η προσφορά αυτή ήταν πολύ καλή για να είναι αληθινή, καθώς φυσικά επρόκειτο για λάθος, για το οποίο η γερμανική κατασκευάστρια πολυτελών σπορ αυτοκινήτων φρόντισε όσο πιο άμεσα να το διορθώσει.

Με ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι έλαβε γνώση για το συμβάν και πώς η αντιπροσωπεία της στην πόλη Γιντσουάν στα βόρεια της Κίνας έδωσε στο κοινό πληροφορίες με «ένα σοβαρό λάθος για την λιανική τιμή». Η αντιπροσωπεία από τη μεριά της έσπευσε να κατεβάσει από την ιστοσελίδα της τη λάθος τιμή, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Porsche.

Τι έγινε όμως με εκείνους που είχαν κάνει κράτηση; Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον πρώτο πελάτη που έκλεισε το μοναδικό όχημα που είχε διαθέσιμο η αντιπροσωπεία για να καταλήξουν σε μια συμφωνία, δίχως όμως να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις.

Με τους υπόλοιπους πελάτες θα έρθει σε επαφή μεμονωμένα θα δοθούν εξηγήσεις και θα τους απολογηθεί για το λάθος, ενώ θα προσπαθήσει να τους επιστρέψει τα χρήματα των κρατήσεων εντός 48 ωρών.

Στο μεταξύ η Κίνα μόνο τυχαία αγορά δεν είναι για την Porsche. Βάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων, το α΄ εξάμηνο του 2022 τα έσοδα από τις πωλήσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανήλθαν στα 6,2 δισ. δολάρια. Τα έσοδα αυτά προήλθαν από τις πωλήσεις 46.664 οχημάτων, ή το 30% των πωλήσεων σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας την κινεζική αγορά τη μεγαλύτερη για την εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή