Σε συζητήσεις με τη Google για πρόσβαση στις εφαρμογές της των αυτοκινήτων της βρίσκεται η Porsche. Αυτό αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στους κύκλους της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μια κίνηση που σηματοδοτεί μια μεγάλη στροφή στην πολιτική της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία αν επιτευχθεί θα αφορά μόνο την κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων και όχι όλο τον όμιλο Volkswagen στον οποίο ανήκει η Porsche.

Η πρόσβαση στις εφαρμογές της Google, όπως οι Google Maps και Google Assistant θα μπορεί να γίνεται δίχως τα αυτοκίνητα να είναι συνδεδεμένα σε κάποιο τηλέφωνο με λειτουργικό σύστημα Android.

Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο η εταιρεία είχε φροντίσει να προλειάνει το έδαφος διά στόματος του οικονομικού της διευθυντή. Σε εκείνη τη συνέντευξη ο Λουτζ Μέσκε είχε αναφέρει ότι η Porsche βρίσκεται σε επαφές με τις Google και Apple, όπως και με τους κινεζικούς τεχνολογικούς κολοσσούς Baidu, Tencent και Alibaba, κατόπιν της λήξης της συνεργασίας της με το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Volkswagen, Cariad.

Porsche: Η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης

Σύμφωνα με το περιοδικό Manager Magazin το οποίο ήταν και το πρώτο που αποκάλυψε της συζητήσεις με τη Google, η Porsche εμφανιζόταν σκεπτική αναφορικά με την εν λόγω συνεργασία εξαιτίας του γεγονότος ότι η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία απαιτούσε να διαμοιράζονται πολλά δεδομένα.

Επί του παρόντος πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν το πακέτο της Google, Google Automotive Services (GAS) στα οχήματά τους, όπως οι General Motors, Renault, Nissan και Ford, ένα πακέτο που προσφέρει διάφορες εφαρμογές. Google Maps: Οι μεγάλες αλλαγές που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη

Από την άλλη, οι τεχνολογικοί κολοσσοί όπως οι Google, Apple και Amazon, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα να έρθουν σε συμφωνία με τις αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να εξοπλίσουν τα οχήματά τους με την τεχνολογία τους.

Ωστόσο, κάποιες εταιρείες εμφανίζονται διστακτικές ως προς τον διαμοιρασμό των δεδομένων από τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα. Σε ένα άλλο σημείο για το οποίο προβληματίζονται είναι για το ότι στην οθόνη των λειτουργιών θα εμφανίζεται το λογότυπο της εκάστοτε τεχνολογικής εταιρείας και όχι το δικό τους.

Η BMW για παράδειγμα είναι απόλυτη στο να μην βάλει το GAS στα αυτοκίνητά της, καθώς είναι σημαντικό να έχει εκείνη τον έλεγχο των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα