Με ρυθμό ανάπτυξης που θα πλησιάσει το 50%, θα «τρέξει» το 2023 η ελληνική Neurosoft. 

Μεγάλες επιχειρήσεις και Δημόσιο θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της εταιρείας που δραστηριοποιείται στις τεχνολογικές υποδομές από το δίκτυο και το cloud ως την κυβερνοασφάλεια. Νέες εξαγορές βρίσκονται στο ραντάρ της διοίκησης προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της εταιρείας στην Ελλάδα και διεθνώς, ενώ κοιτάζει επίσης στρατηγικά τόσο το μεγάλο ΣΔΙΤ του UFBB, όσο και τις οπτικές ίνες μέχρι το σπίτι.

Ο κύκλος μετασχηματισμού

Έχοντας ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο μετασχηματισμού που έκλεισε πριν την πανδημία, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου από το 2009 ελληνική εταιρεία τεχνολογίας κατέγραψε για το 2022 έσοδα που ξεπέρασαν τα 20 εκατ. ευρώ, στο σύνολό τους από τον ιδιωτικό τομέα, έναντι 14 εκατ. το 2021.

Όπως εκτίμησε σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους, ο διευθύνων σύμβουλος της Neurosoft, κ. Νώντας Πασχαλίδης, το 2023 η εταιρεία θα συνεχίσει να «τρέχει» με αντίστοιχους ρυθμούς. Αυτή τη φορά, όμως, στην εξίσωση μπαίνει εκτός από τους μεγάλους πελάτες και το Δημόσιο, με στόχο σε συγκεκριμένα έργα κυβερνοασφάλειας και ασφάλειας πάνω στο cloud, ορισμένα εκ των οποίων χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μέχρι τώρα, μόνη εξαίρεση αποτελούσε η συμμετοχή της εταιρείας στον διαγωνισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις νέες ταυτότητες το 2020, που τελικά ακυρώθηκε.

Οπτικές ίνες, UFBB και ξενοδοχεία

Παράλληλα, διαθέτοντας ήδη εμπειρία στο κομμάτι των οπτικών ινών, καθώς συνεργάζεται ως υπεργολάβος με όλους τους παρόχους, στρέφεται στρατηγικά στην ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας. Ιδιαίτερα εστιάζει στις οπτικές ίνες από το πεζοδρόμιο στο κτήριο κι από το κτήριο στο σπίτι.

Ενδιαφέρεται δε ιδιαίτερα για το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ του Ultra-Fast Broadband (UFBB), συνολικού προϋπολογισμού 870 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). «Το UFBB το βλέπουμε στρατηγικά καθώς συνεργαζόμαστε με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κάνοντας το κομμάτι του IT» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πασχαλίδης, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπογραφεί και η σχετική σύμβαση ΣΔΙΤ.

Έχοντας πελάτες της μεγάλες επιχειρήσεις, το ενδιαφέρον της Neurosoft για τις μικρομεσαίες είναι κατά βάση στοχευμένο, καθώς έχει ήδη αναπτύξει λύσεις κυβερνοασφάλειας για πλοία κι έχει τρέξει πρότζεκτ για δικηγορικά γραφεία. Σε αυτή τη φάση, σχεδιάζει με ορίζοντα εντός τους έτους cyberλύση για ξενοδοχεία, ακολουθώντας προσεκτικά βήματα σε τομείς όπου το κάθε προϊόν μπορεί να απευθυνθεί σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων.

Με έδρα τόσο στην Ελλάδα,  όσο και στην Κύπρο, η Neurosoft  κυνηγάει στοχευμένα έργα σε άλλες χώρες, με προτεραιότητα αυτή την περίοδο τη γειτονική Αλβανία όπου έχει ήδη σημαντική παρουσία, αλλά κι εν γένει τα Βαλκάνια, καθώς και τη Μέση Ανατολή.

Η εταιρεία απασχολεί 230 εργαζομένους σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ δεδομένου του επιθετικού αναπτυξιακού της πλάνου αναμένεται να απαιτηθεί εντός του 2023 η κάλυψη ακόμη 30 θέσεων εργασίας, χωρίς να υπολογίζεται το κομμάτι της ανάπτυξης οπτικών ινών. Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Neurosoft, κορυφαίο πρόβλημα αυτή την περίοδο για τις επιχειρήσεις τεχνολογίας δεν είναι άλλο από την εύρεση ανθρώπινου δυναμικού, με όλες τις εταιρείες να έχουν μόνιμα «ανοιχτές» θέσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις