Συμβάσεις για δύο υπεράκτια αιολικά έργα στις ΗΠΑ με τις εταιρείες Ørsted και Eversource ανέλαβε η Hellenic Cables, κλάδος καλωδίων της Cenergy Holdings.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο των εν λόγω συμβάσεων η Hellenic Cables αναλαμβάνει τη μελέτη, την παραγωγή, τους δοκιμαστικούς ελέγχους και την προμήθεια περίπου 260 χλμ inter-array καλωδίων 66 kV και όλων τα σχετικών εξαρτημάτων για τα έργα South Fork Wind και Revolution Wind στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ. Η παραγωγή θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στο 2024, σύμφωνα με το πρόγραμμα παράδοσης κάθε έργου.

Hellenic Cables: Επενδυτικό πρόγραμμα 80 εκατ. ευρώ

Τα υπεράκτια αιολικά πάρκα των εταιρειών Ørsted και Eversource, μετά την ολοκλήρωσή τους εκτιμάται ότι θα παράγουν περίπου 830 MW καθαρής ενέργειας, που θα μπορεί να τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια τουλάχιστον 420.000 νοικοκυριά.

Σταθερή παρουσία στις ΗΠΑ

«H μακροχρόνια συνεργασία μας με την Ørsted και την Eversource αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Hellenic Cables, στην υπεράκτια αιολική αγορά των ΗΠΑ ως βασικό μέρος της επιχειρηματικής μας στρατηγικής μας για το μέλλον», ανέφερε σχετικά ο κ. Αλέξης Αλεξίου, CEO της Hellenic Cables και της Cenergy Holdings. «Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τους ηγέτες του κλάδου σε τόσο εμβληματικά έργα που δρουν καταλυτικά στον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η Hellenic Cables έχει συμμετάσχει ξανά σε υπεράκτια αιολικά πάρκα στις ΗΠΑ, στο Mayflower Wind στη Μασαχουσέτη και το Dominion’s Coastal Virginia Offshore Wind. Η εταιρεία συνεχίζει τις συζητήσεις με την Ørsted σχετικά με μια πιθανή συνεργασία για τη κατασκευή εργοστασίου υποβρύχιων καλωδίων στο Maryland των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις