Συνεχίζεται το μπαράζ επενδύσεων από την ΤΕΜΕΣ τόσο στο τουριστικό συγκρότημα της Costa Navarino στη Μεσσηνία όσο και στην Αθήνα στο Hilton ενώ σύντομα αναμένονται εξελίξεις και στο παραλιακό μέτωπο και συγκεκριμένα στο Ελληνικό, όπου έχει ανακοινωθεί η δημιουργία δυο ξενοδοχείων.

Στην Αθήνα, στο πρώην Hilton συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής και δημιουργίας ενός νέου συγκροτήματος , ενός νέου προορισμού με στόχο τέλος του 2024, αρχές του 2025 να ανοίξει.

Η ανακατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος περιλαμβάνει:

Costa Navarino: Αυξημένα έσοδα και νέες επενδύσεις

-τη δημιουργία του νέου πολυτελούς ξενοδοχείου Conrad που θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες

-τη δημιουργία 50 πολυτελών κατοικιών, οι οποίες έχουν ήδη όλες πουληθεί και θα λειτουργήσουν υπό τα brands της Hilton, Waldorf Astoria Residences οι δυο πάνω-πάνω όροφοι και Conrad Residences οι δυο αμέσως παρακάτω

-τη συνολική ανάπλαση του τελευταίου ορόφου όπου θα φιλοξενηθούν εμπειρίες γαστρονομίας και ψυχαγωγίας.

-επέκταση δίπλα στο χώρο της πισίνας, η οποία είχε συμπεριληφθεί και στον αρχικό σχεδιασμό της δεκαετίας του 1960

-τη δημιουργία θεματικών εμπορικών χώρων, εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας και ευεξίας, καθώς και σύγχρονης λέσχης μελών σε χώρους 5.500τ.μ.

Το εμβληματικό κτίριο της Αθήνας πρόκειται να μετασχηματιστεί σε έναν καινοτόμο και πολυδιάστατο προορισμό που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας φιλοξενία, κατοικίες και πολλαπλές εμπειρίες σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Όπως τονίζει στους συνομιλητές του ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, το νέο τουριστικό συγκρότημα στη θέση του πρώην Hilton Athens θα φέρει και πάλι τους έλληνες στο κέντρο της πόλης.  Είναι μία επένδυση που απευθύνεται και στους έλληνες και στους ξένους, συμπληρώνει.

 Νέο ξενοδοχείο στη Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία η Costa Navarino υποδέχεται τη φετινή σεζόν με το άνοιγμα του ξενοδοχείου The Westin Resort Costa Navarino στις 19 Φεβρουαρίου, λίγο πριν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Όμως το μεγάλο γεγονός για φέτος στο συγκρότημα αλλά και ευρύτερα για την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά είναι η άφιξη του πρώτου ξενοδοχείου Mandarin Oriental στην Ελλάδα -ένα από τα κορυφαία διεθνώς brand φιλοξενίας- στην περιοχή Navarino Bay. Το παραθαλάσσιο υπερπολυτελές Mandarin Oriental, Costa Navarino θα περιλαμβάνει 99 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 48 υπόσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα, μεγάλες βεράντες με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, καθώς και πέντε εστιατόρια και μπαρ. Θα διαθέτει εγκαταστάσεις spa και γυμναστηρίου, πισίνα 25μ. ενώ ο σχεδιασμός του ακολουθεί τις αρχές αειφόρου ανάπτυξης του προορισμού, με φυτεμένες στέγες που εναρμονίζονται πλήρως με τη φυσική τοπογραφία της περιοχής. Βρίσκεται στην περιοχή Navarino Bay, όπου λειτουργεί ήδη το γήπεδο γκολφ 18 οπών The Bay Course, με θέα τον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου.

Πολύ νωρίτερα πάντως από το άνοιγμα του Mandarin Oriental, Costa Navarino, θα ξεκινήσει η λειτουργία των υπολοίπων μονάδων του συγκροτήματος. Το W Costa Navarino που έκανε το ντεμπούτο του μέσα στο 2022, θα ανοίξει στις 5 Απριλίου, ενώ στις 13 Απριλίου ξεκινά τη λειτουργία του και το πολυτελές The Romanos, a Luxury Collection Resort.

Η λειτουργία των τεσσάρων γηπέδων γκολφ ξεκινά στις 20 Φεβρουαρίου, ενώ λίγο αργότερα από τον Μάρτιο, το Mouratoglou Tennis Center θα καλωσορίσει παίκτες όλων των επιπέδων, σε 16 σύγχρονα γήπεδα.

Navarino Agora

Νέα «άφιξη» στο συγκρότημα η Navarino Agora -που θα αποτελέσει σημείο συνάντησης για όλους τους επισκέπτες της Costa Navarino αλλά και Μεσσηνίας- καθώς και το νέο Watersports Hub -με πλήθος θαλάσσιων αθλημάτων- τον Απρίλιο, συμπληρώνουν τη μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων που προσφέρει ο προορισμός.

Η Navarino Agora που βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές Navarino Waterfront και Navarino Bay, θα ανοίξει τον Απρίλιο. Πρόκειται για μια νέα, σύγχρονη προσέγγιση της υπαίθριας αγοράς που θα ενισχύσει την εμπειρία των επισκεπτών, των ιδιοκτητών κατοικιών αλλά του ευρύτερου κοινού, με επιλεγμένα καταστήματα, χώρους εστίασης και street food, υπαίθριο σινεμά, καθώς κι ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα προβάλουν και θα αναδεικνύουν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της περιοχής.

Στον οικιστικό τομέα των Costa Navarino Residences, φέτος αναμένεται να έρθουν οι πρώτοι ιδιοκτήτες της Rolling Greens -μια από τις γειτονιές στο Navarino Dunes- οι κατοικίες της οποίας πωλήθηκαν μέσα σε έναν μόλις χρόνο από το λανσάρισμά τους το 2020. Παράλληλα, νέοι κάτοικοι αναμένονται στις γειτονιές Sea Dunes και Olive Grove.

Επίσης, τα Costa Navarino Residences θα παρουσιάσουν μέσα στη χρονιά τη νέα οικιστική πρόταση Valley Greens, στην περιοχή Navarino Dunes. Η νέα γειτονιά βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία με θέα τους ελαιώνες και την πλούσια Μεσσηνιακή βλάστηση αλλά και το Ιόνιο Πέλαγος. Θα περιλαμβάνει βίλες 2 έως και 4 υπνοδωματίων με πισίνα, ενώ θα αναπτυχθεί με τη λογική ‘turn-key’.

Νέες αεροπορικές συνδέσεις

Η ανάπτυξη της Costa Navarino «πάει πακέτο» και με την ενίσχυση των αεροπορικών συνδέσεων. Οι νέες πτήσεις της Olympic Air που ξεκινούν στις 19 Μαΐου, προσφέρουν ακόμη πιο γρήγορη κι εύκολη πρόσβαση στην Costa Navarino, δίνοντας τη δυνατότητα για πολλαπλές συνδέσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω του δικτύου της Aegean Airlines και της Star Alliance. Επιπλέον νέες εβδομαδιαίες πτήσεις της Aegean Airlines από τις 15 Μαΐου θα συνδέουν την Καλαμάτα με το Τελ Αβίβ, καθώς επίσης εβδομαδιαίες πτήσεις της Volotea από την Νάντη θα ξεκινήσουν από τις 30 Μαΐου.

Στο Ελληνικό

Υπεθυμίζεται ότις το Ελληνικό η ΤΜΕΣ συμφωνησε με την Lamda Development για την ανάπτυξη ενός μοναδικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείου πέντε αστέρων εντός του χώρου της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά και ενός δεύτερου παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Και τα δύο ξενοδοχεία θα πλαισιώνονται από οικιστικά συγκροτήματα. Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία των δύο ξενοδοχείων με τα αντίστοιχα τουριστικά-οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός