Κέρδη για 10ο συνεχόμενο τρίμηνο με ώθηση και από την αύξηση των επιτοκίων ανακοίνωσε η Deutsche Bank. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη του τελευταίου τριμήνου του 2022 ανήλθαν σε 1,8 δισ. ευρώ με τα ετήσια καθαρά κέρδη να φτάνουν στα 5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 159% έναντι του 2021.

Η Deutsche πρότεινε επίσης μέρισμα για τους μετόχους 30 σεντς ανά μετοχή, έναντι 20 σεντς ανά μετοχή το 2021.

Deutsche Bank: Στο 0,3% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2023 – Στο 7,5% ο πληθωρισμός

Τα αποτελέσματα «συνέτριψαν» τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Reuters οι οποίοι έβλεπαν καθαρά κέρδη σχεδόν στο μισό από αυτά που ανακοινώθηκαν, στα 910,93 εκατ. ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο και ξεπέρασε κατά πολύ την πρόβλεψη για ετήσια κέρδη 4,29 δισ. ευρώ.

Το 2019, η Deutsche Bank έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο εκτεταμένης αναδιάρθρωσης για τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της κερδοφορίας, το οποίο μεταξύ άλλων περιελάμβανε περίπου 18.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2022.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο CEO της τράπεζας Christian Sewing είπε μεταξύ άλλων ότι «εστιάζοντας εκ νέου την επιχείρησή μας γύρω από τα δομικά δυνατά σημεία, έχουμε γίνει σημαντικά πιο κερδοφόροι, πιο ισορροπημένοι και πιο αποδοτικοί ως προς το κόστος. Το 2022, το αποδείξαμε αυτό παρέχοντας τα καλύτερα μας αποτελέσματα εδώ και δεκαπέντε χρόνια», δήλωσε ο Sewing σε δήλωση την Πέμπτη.

«Χάρη στην πειθαρχημένη εκτέλεση της στρατηγικής μας, μπορέσαμε να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας μέσα από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητά μας με ισχυρή πειθαρχία κινδύνου και χρηστή διαχείριση κεφαλαίου», πρόσθεσε.

Μεταξύ των αποτελεσμάτων του τελευταίου τριμήνου περιλαμβάνονται ακόμη:

·       Οι προβλέψεις για ζημίες από δάνεια ανήλθαν σε 351 εκατ. ευρώ, έναντι 254 εκατ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2021.

·       Ο δείκτης κοινών μετοχών της κατηγορίας 1 (CET1), που αποτελεί μέτρο της φερεγγυότητας, διαμορφώθηκε στο 13,4%, έναντι 13,2% στο τέλος του προηγούμενου έτους.

·       Τα συνολικά καθαρά έσοδα ήταν 6,3 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 7% από 5,9 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2021, ανεβάζοντας το ετήσιο σύνολο σε 27,2 δισ. ευρώ το 2022.

Ορισμένα από τα θετικά δεδομένα, αντισταθμίστηκαν από μια ύφεση στις συναλλαγές που επηρέασε ευρύτερα τον χρηματοπιστωτικό τομέα τους τελευταίους μήνες.

«Το τέταρτο τρίμηνο σημείωσε μικρή πτώση για εμάς τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, αλλά παρόλα αυτά ήταν ένα τρίμηνο ρεκόρ στις δραστηριότητές μας FIC (σταθερού εισοδήματος και νομισμάτων) για ένα τέταρτο τρίμηνο, 8,9 δισ. [ευρώ] για ολόκληρο το έτος», δήλωσε στο CNBC ο CFO Τζέιμς φον Μόλτκε. Σύμφωνα με τον ίδιο,  ο Ιανουάριος ήταν μήνας ισχυρών επιδόσεων για τα τμήματα συναλλαγών της τράπεζας, καθώς η αστάθεια της αγοράς συνεχίστηκε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή