Ψηφίστηκε επί της αρχής, από την πλειοψηφία της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο «Κώδικας Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου και άλλες επείγουσες διατάξεις του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».

Πρόκειται για ένα σύγχρονο νομοθέτημα, ένα εμβληματικό έργο για το υπουργείο, το οποίο θα ενισχύσει την ανάπτυξη της ναυτιλίας, την ευημερία και την προστασία ναυτικών, ενώ εναρμονίζεται με τις σύγχρονες τάσεις και της αγοράς και της τεχνολογίας, όπως ανέφερε ο παριστάμενος υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ναυτιλία: Με το βλέμμα στην επανεκκίνηση της κινεζικής οικονομίας

Αποχή ΣΥΡΙΖΑ

Αιτιολογώντας, εκ νέου, την αποχή του κόμματός του από την ψηφοφορία, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δ. Καλαματιανός εξέφρασε την απορία του με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που μιλάνε για αντιθεσμική στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, και η ΝΔ, το 2019, μετά τις ευρωεκλογές, ενώ συνέχιζε η θητεία της κυβέρνησης Τσίπρα, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκης, είχε δηλώσει ότι θα απέχει από τη διαδικασία ψηφοφορίας. Τότε ήταν νόμιμη και συνταγματική στάση, και τώρα είναι αντιθεσμική; Σήμερα, τι πιστεύουν οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης; Ότι σε μια τέτοια εκτροπή δεν έγινε και τίποτα; Όχι, χρειάζεται δράσεις και τοποθετήσεις, σύμφωνα με τον κ. Καλαματιανό, ο οποίος ζήτησε να διαλυθεί αμέσως η Βουλή, να γίνουν εκλογές και να εκφραστεί ο λαός.

Σχολιάζοντας τη δήλωση Καλαματιανού, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι η προσπάθεια για ταύτιση της στάσης της ΝΔ το ’19 σε σχέση με την «επικίνδυνη εκτροπή» του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, αποτελεί σύγκριση δύο ανόμοιων πραγμάτων. «Εμείς είχαμε στηλιτεύσει τη στάση του κ. Τσίπρα να ανοίξει τη Βουλή, μία εβδομάδα πριν τις (εθνικές) εκλογές, για να αναθεωρήσει τον Ποινικό Κώδικα, που γνωρίζουμε τις αρνητικές συνέπειές του… Πρόκειται για ανόμοια πράγματα», επεσήμανε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά