Με δύο από τα εμβληματικά της μοντέλα, τα οποία παρουσίασε σήμερα σε μια σειρά από ευρωπαϊκές αγορές, συνεχίζει τη δυναμική διεθνή της επέκταση η κινεζική startup ηλεκτρικών οχημάτων Xpeng, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει αντίπαλο δέος για την Tesla.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία με έδρα το Guangzhou, στη νότια Κίνα, ανακοίνωσε ότι έτοιμη να δεχθεί παραγγελίες για μια αναθεωρημένη έκδοση του σεντάν P7 και του σπορ SUV της G9 από τη Δανία, τη Νορβηγία, την Ολλανδία και τη Σουηδία.

XPeng: Στους αιθέρες του Ντουμπάι η πρώτη πτήση διθέσιου αυτοκινήτου

Ο Brian Gu, πρόεδρος της Xpeng, χαρακτήρισε ορόσημο την παρουσίαση των αυτοκινήτων της για την ενίσχυση της παρουσίας της στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Xpeng επεδίωξε να ρίξει από το βάθρο της την Tesla στην αγορά της Κίνας, ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει σημαντικά πίσω από την αυτοκινητοβιομηχανία του Ίλον Μασκ σε επίπεδο αριθμού παραδόσεων. Τώρα η κινεζική startup δίνει έμφαση στην επέκτασή της στη διεθνή αγορά, μετά από μια δύσκολη χρονιά στην Κίνα, η οποία επλήγη από πτώση της ζήτησης.

Ο ανταγωνισμός

Αυτή η προσπάθεια, ενδέχεται να τη φέρει ευθέως αντιμέτωπη με την Tesla στις συγκεκριμένες αγορές.

Είναι ενδεικτικό ότι συνολικά, η Xpeng έχει τιμολογήσει το P7 sedan χαμηλότερα από αυτό της Tesla στη Δανία, στη Νορβηγία, στην Ολλανδία και στη Σουηδία, ακόμη και σε μια περίοδο κατά την οποία η αμερικανική ηγέτιδα στην ηλεκτροκίνηση μειώνει τις τιμές παγκοσμίως για να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Η Xpeng ισχυρίζεται ότι το P7 sedan της μπορεί να διανύσει 576 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση με τιμή εκκίνησης στην Ολλανδία τα 49.990 ευρώ. Το Model 3 Long Range της Tesla, που διανύει 602 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, κοστίζει 52.990 επίσης στην Ολλανδία.

Ωστόσο, το SUV G9 της Xpeng έχει υψηλότερη τιμή από το Model Y της Tesla, τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της. Η Xpeng ισχυρίζεται ότι το G9 της μπορεί να ταξιδέψει έως και 570 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Το Model Y Long Range της Tesla μπορεί να διανύσει αντίστοιχα έως και 533 χιλιόμετρα. Η Xpeng έχει τιμολογήσει το G9 της στα 57.990 ευρώ στην Ολλανδία έναντι 53.990 ευρώ για το Model Y Long Range της Tesla.

Η Xpeng θα αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό στην Ευρώπη, όχι μόνο από την Tesla αλλά και από άλλες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες και ευρωπαϊκούς κολοσσούς όπως η Volkswagen, η οποία έχει επενδύσει πολλά στην ηλεκτροκίνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσης κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Nio, άρχισε να παραδίδει κάποια μοντέλα στη Νορβηγία στα τέλη του 2021.

Η Xpeng έχει επιταχύνει τη διεθνή παρουσία της από το 2022, ανοίγοντας καταστήματα στην Ευρώπη πέρυσι, προωθώντας το P5 sedan.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green