Στον επόμενο μεγάλο τουριστικό προορισμό της Αττικής επιχειρεί να «δέσει» το «Καστελόριζο».

Ο όμιλος εστιατορίων του επιχειρηματία Αντώνη Σταύρου έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να λειτουργήσει νέο κατάστημα στο πολυτελές εμπορικό κέντρο «Riviera Galleria» που θα δημιουργηθεί στην μαρίνα του Άγιο Κοσμά.

·      Έχει μάλιστα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στα στελέχη της Lamda Development που «τρέχουν» το project και περιμένουν την απάντησή τους.

·      Πληροφορούμαστε πως πρόθεση των ανθρώπων του «Καστελόριζου» είναι να ανοίξουν μια αναβαθμισμένη εκδοχή εστιατορίου τους που θα «συμβαδίζει» με την αισθητική του «Riviera Galleria».

·      Απέκλεισαν μάλιστα αντιπρόταση που έγινε για τη λειτουργία καταστήματα στο εμπορικό κέντρο που θα ανεγερθεί στο βόρειο σημείο της έκτασης του πρώην διεθνές αεροδρομίου, το Vouliagmenis Mall.

·      Το μπαλάκι πλέον βρίσκεται στην Lamda, η οποία εκτιμάται πως θα απαντήσει εάν συμφωνεί να τους μισθώσει τον χώρο που ζητούν (περίπου 200 τ.μ.) μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

·      Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και προχωρήσει η συμφωνία, το νέο κατάστημα του ομίλου «Καστελόριζο» θα υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες το 2026.

Τη χρονιά δηλαδή που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει και το «Riviera Galleria

——————————————

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στέλνει «γράμμα» στις εισηγμένες…

· Απανωτές επιστολές όπως μαθαίνουμε ετοιμάζεται να στείλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις εισηγμένες εταιρείες για θέματα εταιρικής διακυβέρνησης.

· Δεν αποκλείεται μάλιστα, η αποστολή να ξεκινήσει ακόμη από σήμερα…

· Λέγεται πως θα δίνoνται πρόσθετες κατευθύνσεις για τον τρόπο που θα υιοθετούνται στις οικονομικές καταστάσεις…

· H ελληνική επιχειρηματικότητα έχει υποφέρει στο παρελθόν από φαινόμενα έλλειψης διαφάνειας, λογοδοσίας και υπευθυνότητας.

· Με αποκορύφωμα φυσικά την υπόθεση της Folli Follie, η οποία αμαύρωσε τη φήμης της χώρας μας διεθνώς…

· Συνολικά 13 άτομα, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας Κουτσολιούτσου κάθισαν στο σκαμνί για παραποίηση των ισολογισμών και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες…

· Θυμίζουμε πάντως ότι η δίκη έχει αναβληθεί θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και το εγχείρημα διάσωση της πολύπαθης εταιρείας…

——————————————

1 δισ. «κόκκινα» δάνεια ετοιμάζονται να… ασπρίσουν

· Σας έχουμε ενημερώσει εγκαίρως για τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο μέτωπο των «κόκκινων δανείων».

· Για τις συζητήσεις που διεξάγουν οι servicers με τους τράπεζες, οι οποίες ενδιαφέρονται να ανακτήσουν μέρος των προβληματικών δανείων που εξυγιαίνονται… ή αλλιώς ασπρίζουν.

· Μαθαίνουμε λοιπόν πως η συγκεκριμένη κατηγορία έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών που θέλουν να εμπλακούν.

· Πρόκειται, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν, για μια πολλά υποσχόμενη αγορά που θα αναπτυχθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

· Μόνο φέτος υπολογίζεται ότι θα «γυρίσουν» και θα αποχαρακτηριστούν από προβληματικά δάνεια αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ.

· Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι «δεν θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας», όπως φοβόντουσαν οι Γαλάτες στην γαλλοβελγική σειρά κόμικς «Αστερίξ».

· Δεν συμβούν με άλλα λόγια «σημεία και τέρατα» που θα ανατρέψουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας…

———————————————–

«Γρίφος» η πρώτη κίνηση για τους Μύλους Αλλατίνη

· Παρ’ ότι όλα έδειχναν ότι δεν θα αργούσε να εκδηλωθεί κάποια κίνηση μετά την ολοκλήρωση του πλειστηριασμού για την πώληση του υπόλοιπου 50%, εντούτοις όπως μαθαίνουμε δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για το ακίνητο των Μύλων Αλλατίνη.

· Ούτε από την πλευρά του Πρόδρομου (Μάκη) Μαυρόπουλου, ούτε από την πλευρά του Σάμι Φάις.

· Για όσους πιθανόν να μην θυμούνται πρόκειται για τους δυο ιδιοκτήτες του εμβληματικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης που μετρά 169 χρόνια ιστορίας.

· Οι δυο επιχειρηματίες εμφανίζονται ανοιχτοί στις συζητήσεις, ωστόσο κανείς από τους δυο δεν έχει αναλάβει -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- κάποια πρωτοβουλία, προκειμένου να συζητήσουν για την τύχη του κτηρίου.

· Η σύμπραξη, θεωρείται αναγκαία για να προχωρήσει μια σοβαρή αξιοποίηση.

· Όπως έχουμε ξαναπεί πρόκειται για ένα δύσκολο έργο που έχει θέματα να λύσει για να προχωρήσει.

· Εκτός από διάφορα πολεοδομικά ζητήματα το εγχείρημα θα απαιτήσει αρκετά κεφάλαια.

· Κάποιες εκτιμήσεις ανεβάζουν το ύψος της ανακατασκευής σε περίπου 50 εκατ. ευρώ.

· Ένα σενάριο πάντως που κυκλοφορεί αφορά στην πλήρη ανακατασκευή του συνόλου των υφιστάμενων κτηρίων (διατηρητέων και μη).

· Στα ισόγεια θα δημιουργηθούν καταστήματα και στα υπόγεια βοηθητικοί χώροι (αποθήκες κλπ.) ενώ στους ορόφους διαμερίσματα…

· Περιμένουμε να δούμε εάν θα μείνουν «σχέδια επί χάρτου» ή θα πάρουν σάρκα και οστά…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino