Τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη φήμη τους αυτή τη στιγμή. Επομένως, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι προβληματικό το γεγονός ότι ότι αυτοί που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη νομιμοποίηση της επιχείρησης αυτής δεν το πράττουν με επιτυχία.

Η Chainalysis, μια εταιρεία ανάλυσης blockchain που βοηθάει στην εξάλειψη των αυθαιρεσιών στα κρυπτονομίσματα, απολύει σχεδόν το 5% του περίπου 900 εργαζομένων της ως μέρος ενός σχεδίου, ώστε να να επικεντρωθεί περισσότερο σε πελάτες του δημόσιου τομέα.

Κυβερνητικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, αντιπροσωπεύουν το 60% των εσόδων της εταιρείας και οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν επί του παρόντος τουλάχιστον 10 ενεργές συμβάσεις με την Chainalysis. Όμως, μια σειρά από χρεοκοπίες στον ευρύτερο κλάδο κάνει τους πελάτες να περικόπτουν τις δαπάνες – και κάποιους να τις μηδενίζουν εντελώς.

Ενώ η Chainalysis, που υποστηρίζεται από την GIC, έχει πει ότι σχεδιάζει να αυξήσει τον συνολικό αριθμό των απασχολούμενων το 2023, οι περικοπές [που ανακοίνωσε] είναι το λάθος σημάδι για όσους χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της.

Ο Charlie Munger της Berkshire Hathaway αυτή την εβδομάδα κάλεσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να προχωρήσει σε πλήρη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων, υποστηρίζοντας σε ένα άρθρο γνώμης του που δημοσιεύτηκε στη Wall Street Journal ότι [τα κρυπτονομίσματα]  είναι ένας «άγριος και ανόητος καπιταλισμός».

Η ύπαρξη περισσότερων εταιρειών – και κυβερνητικών υπηρεσιών – που πληρώνουν αδρά για να παρακολουθούν το blockchain θα μπορούσε να φέρει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις.

REUTERS BREAKINGVIEWS

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Partners