Να απαγορεύσουν τη διαφήμιση των κρυπτονομισμάτων που απευθύνονται σε νεαρά άτομα, προέτρεψε τους νομοθέτες ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας, ο οποίος παρομοίασε τα crypto assets που δεν συνδέονται με κανένα υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο, με ένα σύστημα Ponzi (σ.σ η γνωστή επενδυτική πυραμίδα).

Όντας ένας από τους πιο σκληρούς και σταθερούς επικριτές των κρυπτονομισμάτων, ο Gabriel Makhlouf είπε ότι ενώ παρουσιάζουν ελάχιστο κίνδυνο χρηματοοικονομικής σταθερότητας προς το παρόν, η ιρλανδική κεντρική τράπεζα ανησυχεί πολύ για τον αντίκτυπο στους πελάτες λιανικής.

Κρυπτονομίσματα: Οι μισοί χρήστες έχουν πέσει θύματα κυβερνοεγκλήματος

Gabriel Makhlouf

Ανησυχία

«Υπάρχει ένας εύλογος αριθμός νεαρών ενηλίκων που έχουν επενδύσει τα χρήματά τους σε asset crypto και υπάρχει μια στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια προς αυτό το ηλικιακό κοινό. Εάν μπορούσατε να βρείτε έναν τρόπο, θα συνιστούσα να απαγορευτούν οι διαφημίσεις που απευθύνονται σε αυτό την ηλικιακή ομάδα», δήλωσε ο Makhlouf μιλώντας σε αρμόδια επιτροπή του ιρλανδικού κοινοβουλίου.

«Tα crypto χωρίς υποστήριξη είναι ουσιαστικά ένα σχέδιο Ponzi… Οι άνθρωποι που βάζουν τα χρήματά τους στα κρυπτονομίσματα χωρίς υποστήριξη και το μεγαλύτερο μέρος του σημαντικού αποθέματος crypto εκεί έξω είναι χωρίς υποστήριξη, ουσιαστικά παίζουν τζόγο.

«Όταν παίζετε στοίχημα μπορείτε να κερδίσετε, αλλά τις περισσότερες φορές όταν παίζετε, στην πραγματικότητα χάνετε».

Ο Makhlouf, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ότι οι πρόσφατα συμφωνηθέντες κανονισμοί της ΕΕ θα παρέχουν τα απαραίτητα “προστατευτικά πλαίσια” για τα stablecoins -ένα είδος κρυπτονομισμάτων που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν σταθερή την αξία τους- αλλά ότι πιθανότατα θα χρειαζόταν καλύτερη ρύθμιση στο μέλλον .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto