Στο στόχαστρο της κριτικής του Μπιλ Γκέιτς, βρέθηκε ο Ίλον Μασκ: μιλώντας στο BBC ο Γκέιτς αμφισβήτησε ανοικτά εάν οι τρέχουσες προτεραιότητες του Έλον Μασκ θα τον έκαναν καλό φιλάνθρωπο, εκφράζοντας παράλληλα τη διαφωνία του με τη φιλοδοξία του συναδέλφου του δισεκατομμυριούχου να στείλει ανθρώπους στον Άρη.

Ειδικότερα, ο συνιδρυτής της Miscosoft ερωτήθηκε αν πιστεύει ότι ο Μασκ θα πληρούσε τις προϋποθέσεις ως φιλάνθρωπος απάντησε λέγοντας ότι δεν πιστεύει ότι ο Μασκ είναι τέτοιος αυτή τη στιγμή, αλλά ότι αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.

«Πράγματα όπως η Tesla έχουν θετικό αντίκτυπο, ακόμη και χωρίς να είναι μια μορφή φιλανθρωπίας», είπε ο Γκέιτς. «Νομίζω ότι κάποια μέρα θα ενταχθεί στην τάξη των φιλανθρώπων χρησιμοποιώντας την εφευρετικότητά του», πρόσθεσε.

Μπιλ Γκέιτς και Ίλον Μασκ σε νέες περιπέτειες…

Το όραμα κόκκινου πλανήτη

Αμφισβήτησε το όραμα του δισεκατομμυριούχου να αποικίσει τον Άρη. Το εγχείρημα εξερεύνησης του διαστήματος του Μασκ, το SpaceX, ξοδεύει επιθετικά σε διαστημόπλοια και πυραύλους με την ελπίδα ότι μια μέρα θα στείλει ανθρώπους στον κόκκινο πλανήτη.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο του BBC, Amol Rajan, εάν η μετάβαση στον Άρη είναι καλή χρήση χρημάτων, ο Gates είπε: «Όχι κατά την άποψή μου».

Πρόσθεσε ότι η χρηματοδότηση της ανάπτυξης εμβολίων θα ήταν καλύτερη χρήση μετρητών από το να βάζεις ανθρώπους στον Άρη.

«Είναι πραγματικά πολύ ακριβό να πας στον Άρη», είπε. «Μπορείτε να αγοράσετε εμβόλια ιλαράς και να σώσετε ζωές για χίλια δολάρια ανά σωζόμενη ζωή». «Απλώς σε γειώνει. Μην πάτε στον Άρη» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία