Η άγνωστη πτυχή από το ταξίδι του Άλεν (Hard Rock) στην Αθήνα

·      Δεν «κομίζουμε γλαύκας εις Αθήνας» εάν σας πούμε ότι ο επικεφαλής της Hard Rock International, Τζιμ Άλεν βρέθηκε στην ελληνική πρωτεύουσα τα προηγούμενα 24ώρα.

·      Και πως ο λόγος δεν ήταν άλλος από το μέγα project του Ελληνικού, στο οποίο η πολυεθνική συμμετέχει ενεργά. Μάλιστα, ο πανίσχυρος μάνατζερ μαζί με τους συνεργάτες του συναντήθηκε και με κυβερνητικά στελέχη για το θέμα.

·      Θυμίζουμε πως η κολοσσιαία εταιρεία στον χώρο της εστίασης και φιλοξενίας δρομολογεί από κοινού με την ΓΕΚ Τερνα την ανέγερση ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος στην έκταση του πρώην διεθνούς αεροδρομίου.

·      Αυτό ωστόσο που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι πως η παραμονή του κ. Άλεν κράτησε μόνο λίγες ώρες. Ήταν όπως μας μεταφέρουν πηγές που γνωρίζουν ταξίδι – αστραπή με βεβαρημένο φόρτο εργασίας.  

·      Τόσο βεβαρημένο που ούτε το κατάστημα του ομίλου στην Αδριανού, όπως μαθαίνουμε, δεν πρόλαβε να επισκεφθεί…

·      Βέβαια, δεν αποκλείεται αυτό να γίνει την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί την χώρα μας.

·      Την οποία παρεμπιπτόντως λατρεύει, όπως λένε συνομιλητές του.

———————————–

«Φρενίτιδα» απο deals με το καλημέρα… του 2023

·      Δεν προλαβαίνουμε να μετράμε τα deals τον τελευταίο ένα μήνα.

·      Με το… καλημέρα της νέας χρονιάς την αγορά κυρίευσε μια πρωτοφανής «φρενίτιδα», αφού οι συμφωνίες κλείνονται κυριολεκτικά «η μια πίσω από την άλλη». Κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν τι συμβαίνει…

·      Το τελευταίο «χτύπημα» ήρθε από την Intracom, η οποία έδωσε τα χέρια με την οικογένεια Λάππα για την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού της «Κλουκίνας».

·      Λέγεται επίσης πως έχει κλειδώσει ήδη συμφωνία και για το υπόλοιπο 27% του μετόχου, Λουκά Σπετζάρη.

·      Είχε προηγηθεί η απορρόφηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας από την Παγκρήτια Τράπεζα, η εξαγορά της Παυλίδης Μάρμαρα από το fund ECM Partners, η «έξοδος» της Fourlis από την Τουρκία και μια σειρά από εξαγορές στα σούπερ μάρκετ (π.χ. Μασούτης απέκτησε καταστήματα του Γέγου).

·      Και η λίστα συνεχίζεται…

·      Τα παραπάνω, όπως παρατηρεί έμπειρος αναλυτής έρχονται να επιβεβαιώσουν όσους μιλούν για μια ιδιαίτερα παραγωγική χρόνια όσον αφορά στις εξαγορές και συγχωνεύσεις.

·      Κάποιοι μάλιστα θεωρούν πως θα είναι η χρονιά των μεγάλων deals, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο με πέρυσι.

·      Τα ελληνικά assets, όπως λέει άνθρωπος που συνομιλεί με διεθνή funds παραμένουν πολύ φθηνότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, ενισχύοντας το κίνητρο των ξένων να τοποθετηθούν στην χώρα…  

·      Άρα, όπως λέει, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις, προεξοφλώντας μάλιστα πως κάποιες θα κάνουν αίσθηση…

 

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino