Έντονη μεταβλητότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου στους περισσότερους τίτλους εμφάνισε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως κατάφερε να κρατήσει τα επίπεδα και την επαφή με το μεγάλο στόχο των 1.035 μονάδων. Ο γενικός δείκτης έκλεισε απώλειες 0,04% στις 1.033,02 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 94 εκατ. ευρώ.

Αν και ο γενικός δείκτης βρέθηκε έως και τις 1.027 μονάδες, τελικά κράτησε τις 1.030 μονάδες, με τη βοήθεια της ισχυρής ανόδου επιλεγμένων δεικτοβαρών τίτλων. Ωστόσο, αυτό που παρατηρείται στην αγορά από την Παρασκευή είναι να υπάρξουν οι απαραίτητες διορθώσεις, έστω και σε επίπεδο τίτλων, προκειμένου να βελτιωθεί η ρευστότητα, αναγκαία για τη συνέχιση της ανοδικής κίνησης.

Εταιρικές πιέσεις δέχεται η Wall Street

Στοιχεία υγείας

Άλλωστε, το ΧΑ προέρχεται από ένα σερί επτά ανοδικών εβδομάδων και χρειάζεται να βελτιώσει τόσο τα τεχνικά του δεδομένα όσο και τη ρευστότητά του προκειμένου να συνεχίσει. Είναι στοιχείο υγείας σε μια αγορά που έχει τα χαρακτηριστικά bull market, με το κλίμα να μη δείχνει να χαλά εύκολα, ακόμη και όταν διεθνώς οι μέρες δεν είναι και τόσο καλές, όπως η σημερινή.

Αυτό όμως που απασχολεί στην παρούσα την αγορά είναι εάν οι διορθωτικές πιέσεις ενταθούν, μέχρι που μπορεί να φτάσει χωρίς πρόβλημα ο γενικός δείκτης. Όπως συμφωνούν οι περισσότεροι αναλυτές η επόμενη στήριξη είναι πέριξ των 1.000 μονάδων, αλλά εκτός των τεχνικών χαρακτηριστικών, θα έχει ενδιαφέρον να δει κανείς εάν αυτή έρθει με μεγάλους τζίρους.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, από τη μία οι ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν οι Quest, Λάμδα, Σαράντης, Βιοχάλκο, Motor Oil, ΟΠΑΠ και Coca Cola, αλλά από την άλλη σημαντικά στηρίγματα έδωσαν οι Πειραιώς, Aegean, Autohellas, Ελλάκτωρ, Εθνική και Eurobank. Πτωτικά έκλεισαν οι ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ, ενώ ανοδικά οι ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo και Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών