Σε αρνητικά εδάφη διολισθαίνει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους πωλητές να κυριαρχούν πλέον στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,49% στις 1.028,37 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 28 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η νευρικότητα, ακόμη και στα πρώτα λεπτά που δοκίμαζε το στόχο των 1.035 μονάδων, ήταν μεγάλη, με την αγορά πλέον να χάνει κάποια στηρίγματα, αφήνοντας χώρο να κυριαρχήσουν οι πωλητές. Έτσι το θετικό πρόσημο χάνεται, με την αγορά να πισωγυρίζει για δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες ημέρες.

Το ΧΑ εμφανίζει μια υγιή στάση μετά από επτά εβδομάδες ανόδου, προσπαθώντας να κάνει τις διορθώσεις χωρίς να χάσει τα επίπεδα, σχολιάζουν οι εγχώριοι αναλυτές σήμερα. Η πιθανότητα βέβαια μιας μεγαλύτερης διόρθωσης είναι μεγάλη, δεδομένου και του διεθνούς αρνητικού κλίματος, καθώς και οι ταλαντωτές είναι σε υπεραγορασμένες περιοχές.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Λάμδα, Motor Oil, Εθνική και Ελληνικά Πετρέλαια δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε πτωτικά εδάφη βρίσκονται οι Alpha Bank, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Σαράντης, Βιοχάλκο, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Quest, Jumbo και ΟΛΠ. Από την άλλη, η Aegean κερδίζει 2,94%, ενώ θετικά κινούνται οι Autohellas, Ελλάκτωρ, Eurobank, Titan και ΟΤΕ. Η MIG σημειώνει άλμα 26,18%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών