Σαρώνει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα στην Αττική, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ ο δημόσιος τομέας εργάζεται με τηλεργασία και ισχυρή σύσταση έχει απευθύνει το υπουργείο Εργασίας προς τους ιδιωτικούς υπαλλήλους έτσι ώστε να περικοπούν οι μετακινήσεις των πολιτών.

Από ότι φαίνεται από τις επικαιροποιημένες προβλέψεις των μετεωρολόγων η ύφεση των φαινομένων δεν πρόκειται να κρατήσει, ενώ ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως σήμερα βρίσκονται στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Αττική, η Βοιωτία και η Κρήτη.

Τι προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Σε νέα ανάρτηση του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για ένταση των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη βρίσκονται στο «μάτι» της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» η οποία αναμένεται σήμερα να είναι ακόμη πιο επικίνδυνη με πολικές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Στην ανάρτηση του αναφέρει: « Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που πήραμε πριν λίγο για το νομό Αττικής δείχνουν ότι θα κορυφωθεί αυτή η χιονοκαιρία μέσα στις επόμενες ώρες και μέχρι αύριο λίγο πριν το μεσημέρι.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με πολύ πυκνές χιονοπτώσεις που σε συνδυασμό με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες θα οδηγούν και σε αξιόλογες χιονοστρώσεις τοπικά μεγάλου πάχους.

Μεγάλη προσοχή από όλες και όλους!

Ακολουθούν χάρτες από το προγνωστικό μας σύστημα.»

Σάκης Αρναούτογλου: Πρόσκαιρη η ύφεση του φαινομένου στην Αττική

Σε ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, ο Σάκης Αρναούτογλου ξεκαθάρισε πως η ύφεση των φαινομένων είναι πρόσκαιρη. Ακόμη, ανέφερε ότι «οι πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις μέχρι στιγμής εντοπίζονται στα δυτικά τμήματα του λεκανοπεδίου , οπου το έστρωσε σύμφωνα με τα μηνύματα που μου στέλνετε ακόμα και πάνω από τα 150μ υψόμετρο.

Κατά τη διάρκεια των μεταμεσονύχτιων αργά όμως ωρών (χοντρικά μετά τις 2 με 3 τη νύχτα) αναμένεται ένας νέος γύρος χιονοπτώσεων στις περισσότερες περιοχές του νομού Αττικής (και στα ανατολικά τμήματα της ) ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές (καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση), και φυσικά στο κέντρο της Αθήνας, που κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές και είναι πιθανό να διατηρηθούν περίπου μέχρι και τις προμεσημβρινές -μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας για να εξασθενήσουν και πάλι σταδιακά σε μεγάλο τμήμα του νομού, αφήνοντας όμως πίσω τους κατά πάσα πιθανότητα αξιόλογες χιονοστρώσεις ανάλογα φυσικά το υψόμετρο..»

Πόσους πόντους θα φτάσει το χιόνι ανά περιοχή

Στον παρακάτω Χάρτη 1, εμφανίζεται το εκτιμώμενο ύψος χιονιού σε Αττική, Εύβοια και τις υπόλοιπες περιοχές της Ανατολικής Στερεάς, αλλά και τμήματος της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από το απόγευμα της Κυριακής 05/02 έως και την Τετάρτη 07/02.

Αναλυτικά:

– Στην Αττική, το ύψος του χιονιού υπολογίζεται στα 10 – 30 εκατοστά, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού αναμένεται να φτάσει τα 40 – 60 εκατοστά. Στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, τοπικά εκτιμάται ότι θα σημειωθούν έως και 20 – 40 εκατοστά χιονιού. Εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν εώς και 10 εκατοστά χιονιού, ενώ μικρότερες πιθανότητες για κάποια χιονόστρωση υπάρχουν στα πιο κεντρικά και νότια τμήματα του λεκανοπεδίου.

– Στην Εύβοια, όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, είναι πιθανό να σημειωθούν έως 60 – 80 εκατοστά χιονιού, ενώ και σε πεδινές περιοχές αναμένεται χιονόστρωση στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

– Στην υπόλοιπη Ανατολική Στερεά, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται σε τμήματα της Βοιωτίας όπου αναμένονται έως και 20 – 40 εκατοστά χιονιού σε πεδινά τμήματα, ενώ και στα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας αναμένονται 10 – 20 εκατοστά χιονιού. Τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 06/02 (Χάρτης 2), με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημεριανές ώρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα