H Γερμανία αναμένει ότι σύντομα θα έχει επαρκείς δεσμεύσεις από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να σταλεί ο αριθμός των αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2 που έχουν υποσχεθεί στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Οι δεσμεύσεις της Γερμανίας ισχύουν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφανγκ Μπίχνερ. Ο ίδιος αρνήθηκε να κατονομάσει τις χώρες που έχουν μέχρι στιγμής δεσμευθεί να στείλουν τα γερμανικής κατασκευής άρματα, τα οποία η Ουκρανία έχει πει ότι χρειάζεται για να απωθήσει τους Ρώσους εισβολείς από τα εδάφη της.

Γερμανία: «Τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου» η παράδοση των Leopard στην Ουκρανία

Η Γερμανία έχει υποσχεθεί να στείλει 14 από τα δικά της άρματα μάχης και επιθυμεί να συγκεντρωθούν δύο πλήρεις επιλαρχίες με άρματα μάχης σε συνεργασία με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι αποφάσισε η Ισπανία

Tην αποστολή στην Ουκρανία 4 ως 6 γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης Leopard 2 σχεδιάζει να στείλει η Ισπανία, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες. Ο τελικός αριθμός των αρμάτων θα εξαρτηθεί από την κατάσταση εκείνων που υπάρχουν σε απόθεμα και από το πόσες άλλες χώρες τελικώς θα προμηθεύσουν με άρματα την Ουκρανία.

Πόσα στέλνει η Πολωνία

Επιπλέον 60 άρματα μάχης, πέρα από τα 14 Leopard 2 που έχει ήδη υποσχεθεί, σκοπεύει να στείλει η Πολωνία στην Ουκρανία οπως έγινε γνωστό προ ημερών από τον Πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι. Η Βαρσοβία, η οποία έχει εδραιωθεί ως ένας από τους πιο ένθερμους συμμάχους του Κιέβου, πίεσε έντονα τη Γερμανία να στείλει Leopard 2 στην Ουκρανία και να επιτρέψει σε άλλες χώρες να το πράξουν επίσης, αίτημα στο οποίο το Βερολίνο συμφώνησε την περασμένη Τετάρτη.

«Η Πολωνία έστειλε πρώτη 250 άρματα μάχης πριν από μισό χρόνο, και περισσότερα έπειτα», δήλωσε ο Μοραβιέτσκι στο CTV News.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα