Σε απολύσεις 6.650 εργαζομένων που ισοδυναμούν με το 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της οδηγείται η Dell Technologies, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατακόρυφη πτώση της ζήτησης για υπολογιστές, μπαίνοντας και αυτή με τη σειρά της στον χορό των μαζικών απολύσεων στον κλάδο της τεχνολογίας.

Μετά από μια έκρηξη της ζήτησης για υπολογιστές την περίοδο την περίοδο της πανδημίας, η Dell και άλλες εταιρείες του κλάδου βλέπουν τη ζήτηση να βυθίζεται.

Big Tech: Τα λάθη της πανδημίας, οι μαζικές απολύσεις και γιατί η Apple ξεχωρίζει

Η εταιρεία αντιμετωπίζει συνθήκες αγοράς που «συνεχίζουν να διαβρώνονται με ένα αβέβαιο μέλλον», έγραψε ο Co-Chief Operating Officer Jeff Clarke σε ένα σημείωμα που είδε το Bloomberg.

Είναι ενδεικτικό ότι αναλυτής του κλάδου IDC ανέφερε ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν πως οι αποστολές προσωπικών υπολογιστών μειώθηκαν απότομα το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Μεταξύ των μεγάλων εταιρειών, η Dell –τα έσοδα της οποίας προέρχονται κατά 55% από πωλήσεις υπολογιστών- σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση, κατά 37%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2021, σύμφωνα με την IDC.

Ο Clarke ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι τα προηγούμενα μέτρα μείωσης του κόστους, συμπεριλαμβανομένων του παγώματος προσλήψεων και των περιορισμών στα ταξίδια, δεν είναι πλέον αρκετά. Οι αναδιοργανώσεις των τμημάτων, μαζί με τη μείωση του προσωπικού, θεωρούνται μια ευκαιρία για αύξηση της αποτελεσματικότητας, υποστήριξε ο ίδιος.

Μετά τη μείωση, ο αριθμός εργαζομένων για την Dell με έδρα το Round Rock του Τέξας θα είναι ο χαμηλότερος τα τελευταία έξι χρόνια, περίπου 39.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020.

Η Dell ανέφερε μείωση πωλήσεων κατά 6% την περίοδο που έληξε στις 28 Οκτωβρίου και έδωσε μια πρόβλεψη εσόδων για το τρέχον τρίμηνο, η οποία υπολείπεται των εκτιμήσεων των αναλυτών, επικαλούμενη τη συρρίκνωση της αγοράς τεχνολογίας πληροφοριών.

«Έχουμε αντιμετωπίσει οικονομικές πτώσεις στο παρελθόν και έχουμε βγει πιο δυνατοί», έγραψε ο Clarke στο σημείωμά του προς τους εργαζόμενους. «Θα είμαστε έτοιμοι όταν η αγορά ανακάμψει».

Απολύσεις 97.171 εργαζομένων στον κλάδο

Οι απολύσεις έχουν πλήξει τον τεχνολογικό τομέα τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων πολλών ανταγωνιστών της Dell.

Η HP, με παρόμοιο τρόπο εκτεθειμένη στην αγορά υπολογιστών, ανακοίνωσε τον Νοέμβριο μείωση έως και 6.000 εργαζομένων.

Η Cisco Systems και η International Business Machines ανακοίνωσαν ότι θα απολύσουν περίπου 4.000 εργαζόμενους.

Συνολικά ο τομέας της τεχνολογίας ανακοίνωσε 97.171 περικοπές θέσεων εργασίας το 2022, αύξηση 649% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Challenger, Gray & Christmas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή