Σταθερά ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και δεν ανεβάζει μεγάλους συναλλακτικούς ρυθμούς καταφέρνει να συντηρεί τα κέρδη του.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,79% στις 1.041,13 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 62 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από το 50% σε ολίγους τίτλους.

Η αγορά

Ο γενικός δείκτης φλερτάρει με την τεχνικά δύσκολη ζώνη των 1.035 – 1.040 μονάδων, το οποίο είναι και το πιο απαιτητικό, δεδομένου του ότι αποτελεί και το επίπεδο που χάθηκε τον Δεκέμβριο του 2014, χωρίς να ανακτηθεί την οκταετία που μεσολάβησε.

Σε αυτό το επίπεδο και δεδομένη την ανοδική πορεία της αγοράς επί επτά εβδομάδες χωρίς ουσιαστική διόρθωση, έχει προκαλέσει τα ισχυρά αντανακλαστικά της αγοράς σε περίπτωση πισωγυρίσματος. Σε περίπτωση διόρθωσης, λοιπόν, το πρώτο σημαντικό επίπεδο στήριξης είναι πέριξ των 1.000 μονάδων.

Με μικρές διαφορές με τον γενικό δείκτη, ο FTSE 25 βρίσκεται στο μέσο μιας ζώνης κατά την οποία η στήριξη είναι στις 2.507 μονάδες, ενώ ο ανοδικός στόχος είναι στις 2.545-2.568 μονάδες. Αν και το κλίμα είναι θετικό, οι χαμηλοί τζίροι έχουν προβληματίσει την αγορά, αποτυπώνοντας τη μετριοπαθή στάση από τα μεγάλα χαρτοφυλάκια.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Jumbo, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, Πειραιώς και Μυτιληναίος ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Quest, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, ΔΕΗ, Coca Cola και Εθνική. Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Aegean, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, Alpha Bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών