Το επόμενο επίπεδο, πάνω από τη ζώνη των 1.035 – 1.040 μονάδων, δοκιμάζει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παράλληλα παρακολουθεί τις πλούσιες επιχειρηματικές εξελίξεις. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,70% στις 1.040,40 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 13 εκατ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον σαφώς μονοπωλεί η υποχρεωτική δημόσια πρόταση που κάνει η Πειραιώς για την απόκτηση της Marfin Investment Group, μετά και την αύξηση του ποσοστού της στο 36,2%. Και αυτή η εξέλιξη είναι η συνέχεια της έντονης δραστηριοποίησης που εμφανίζει το “σύμπαν” των εισηγμένων το τελευταίο διάστημα.

Ο στόχος

Όπως επισημαίνεται και από τους εγχώριους αναλυτές, εάν η αγορά καταφέρει να διαπεράσει και το στόχο των 1.035 μονάδων, θα αποτυπώσει και “επισήμως” τα θετικά μηνύματα τόσο στην οικονομία όσο και στις επιχειρήσεις. Αρκετά deals κινούνται παράλληλα, με την αγορά να αποτιμά την έντονη ειδησεογραφία που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες.

Σε επίπεδο τίτλων, σε θετικά εδάφη κινούνται ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Alpha Bank, Quest, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Autohellas, Eurobank, Jumbo, Coca Cola, Σαράντης, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική και ΕΥΔΑΠ. Από την άλλη, αρνητικά κινούνται οι Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Aegean, Titan, ΟΛΠ και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών