Η Jumeirah Group, η εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων που έχει στην κατοχή της το διάσημο Burj Al Arab στο Ντουμπάι, ένα θρυλικό ουρανοξύστη σε σχήμα πανιού, απέκτησε πρόσφατο το ξενοδοχείο Le Richemond στη Γενεύη, το πρώτο ακίνητο του Ομίλου επί ελβετικού εδάφους.

Το πανέμορφο ξενοδοχείο, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, διαθέτει 87 δωμάτια και 22 σουίτες και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η εξαγορά θα υποστηρίξει το όραμα της Jumeirah να γίνει ένα από τα πέντε κορυφαία brands πολυτελών ξενοδοχείων στον κόσμο

Το πιο ακριβό διαμέρισμα στο Ντουμπάι κοστίζει 112 εκατ. δολάρια

To κόστος για την εξαγορά του ξενοδοχείου που επλήγη από την πανδημία δεν έγινε άμεσα γνωστό.

Όπως επισημαίνεται, το νέο ακίνητο του αραβικού ομίλου στη Γενεύη είναι το πέμπτο που κατέχει πλέον στην Ευρώπη, μετά τα: The Carlton Tower Jumeirah και Jumeirah Lowndes Hotel στο Λονδίνο, Capri Palace Jumeirah στην Ιταλία και Jumeirah Port Soller Hotel & Spa στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Η Jumeirah αποτελεί κομμάτι της κρατικής εταιρείας Dubai Holding και διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο 6.500 δωματίων και 26 πολυτελών ακινήτων σε όλη τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Ασία.

Το ξενοδοχείο

Ελληνικό «χρώμα»

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα η αναγνωρισμένη επαγγελματίας στον κλάδο της διεθνούς φιλοξενίας, Κατερίνα Γιαννουκά, εντάχθηκε στον Όμιλο Jumeirah, ως η πρώτη γυναίκα διευθύνουσα σύμβουλος.

Η κ. Γιαννουκά μετακινήθηκε στον όμιλο Jumeirah από τον όμιλο Radisson Hotel, όπου διετέλεσε πρόεδρος Ασίας-Ειρηνικού από το 2017, ενώ διαθέτει 20 χρόνια εμπειρίας ως ηγετικό στέλεχος επιχειρήσεων, με δραστηριότητα την ανάπτυξη ξενοδοχείων, τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και τη στρατηγική συμβουλευτική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας