Στην έκδοση σχετικών οδηγιών για τη βελτίωση της συνολικής ποιότητας ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας προχώρησε το Πεκίνο, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προώθηση μιας οικονομικής ανάπτυξης υψηλού επιπέδου.

Η Κίνα έχει ως στόχο να ενισχύσει την ποιότητα και σταθερά να αυξήσει την επιρροή των προϊόντων με κινεζική εμπορική ταυτότητα μέχρι το 2025, σύμφωνα με ένα έγγραφο που καταρτίστηκε από κοινού από την Κεντρική Επιτροπή του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, αλλά και το Κρατικό Συμβούλιο.

Κίνα: Περαιτέρω βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος

Βελτίωση ποιότητας και ανταγωνιστικότητας

Στο πλαίσιο αυτό, θα ληφθούν μέτρα για προφανείς βελτιώσεις στην ποιότητα της λειτουργικότητας της οικονομικής ανάπτυξης, τη βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του βιομηχανικού τομέα, αλλά και τη συνεχή και σημαντική βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, των αναπτυξιακών προγραμμάτων και των υπηρεσιών ανά τομέα οικονομικής δράσης.

Το ίδιο έγγραφο θέτει στόχους για μεγαλύτερη πρόοδο στην ανάπτυξη της επιρροής των προϊόντων με κινεζική εμπορική ταυτότητα, στην κατασκευή πιο μοντέρνων και περισσότερο λειτουργικών υποδομών, αλλά και στην ακριβή προσαρμογή του συστήματος διαχείρισης ποιότητας, με τον προσδιορισμό του 2025 ως χρονιάς τελικής αξιολόγησης.

Ανεβάζει ταχύτητα η οικονομία

Αναθερμαίνεται η κινεζική οικονομία μετά την άρση της πολιτικής zero-covid. Ειδικότερα, άνοδο 8,3% σημείωσε η μέση ετήσια δραστηριότητα του χρηματοοικονομικού τομέα το 2022 στην Κίνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της χώρας

Η προστιθέμενη αξία του χρηματοοικονομικού τομέα της επαρχίας Σεντζέν, που αποτελεί σημαντικό οικονομικό κέντρο για την κινεζική οικονομία, έφτασε στα περίπου 76 δισεκατομμύρια δολάρια (68,96 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2022, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Παρά τις οικονομικές επιπτώσεις από την COVID-19, αλλά και άλλους αρνητικούς παράγοντες για την πορεία της οικονομίας της, ο χρηματοοικονομικός τομέας στην Σεντζέν κατέγραψε μεγάλη ανθεκτικότητα προσθέτοντας αξία, με τη μέση ετήσια αύξηση των δραστηριοτήτων του να καταγράφεται στο 8,3% κατά την προηγούμενη τριετία, σύμφωνα με τα στοιχεία του επίσημου φορέα οικονομικής διαχείρισης της κινεζικής επαρχίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή