Το οικονομικό κέντρο της Σανγκάης στην Κίνα εξέδωσε χθες, Κυριακή, ένα νέο πρόγραμμα βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος, με έμφαση στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το ίδιο πρόγραμμα, η Σανγκάη θα εκμεταλλευτεί στο μέγιστο βαθμό τις ψηφιακές υπηρεσίες για την καταχώριση των επιχειρήσεων, ενώ θα οργανώσει μία ενοποιημένη ψηφιακή πλατφόρμα για τις υπηρεσίες του δημοσίου, ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά τους.

Η Σανγκάη διαθέτει το λιμάνι με τη μεγαλύτερη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ θα συνεχίσει να μειώνει το χρόνο διεκπεραίωσης των απαραίτητων ελέγχων στα τελωνεία της.

Τσιπ: «Φρένο» στην κινεζική βιομηχανία βάζουν ΗΠΑ, Ολλανδία και Ιαπωνία

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, 2,25 εκατομμύρια νέες επιχειρήσεις και φορείς που ασχολούνται με το εμπόριο ιδρύθηκαν στην Σανγκάη, καταγράφοντας μία αύξηση 52,7% σε σύγκριση με την προηγούμενη πενταετία.

Το 2020, η Κίνα βρίσκονταν στην 31η θέση της αξιολόγησης της Παγκόσμιας Τράπεζας για την διευκόλυνση των επιχειρηματικών συναλλαγών, έναντι της 78ης θέσης στην οποία βρίσκονταν το 2018.

Αύξηση στις υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων

Οι υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων κατέγραψαν μία δυναμική αύξηση κατά τους πρόσφατους εορτασμούς του Φεστιβάλ της Άνοιξης στην Κίνα, καθώς πραγματοποιήθηκαν πολλά ταξίδια μεταξύ διαφορετικών προορισμών στις κινεζικές επαρχίες.

Η εταιρία CAR Inc., που έχει ηγετικό ρόλο στην προσφορά υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτων για εσωτερικό τουρισμό στην Κίνα, ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες που προσέφερε κατά την φετινή εορταστική περίοδο ξεπέρασαν αυτές του 2019, βοηθώντας τις επιχειρήσεις του κλάδου να καταγράψουν αυξήσεις ρεκόρ στον όγκο των προσφερόμενων υπηρεσιών τους.

Το μέσο ποσοστό ενοικίασης αυτοκινήτων για την ίδια εταιρία έφτασε κοντά στο 90%, ενώ οι εντολές ενοικίασης αυτοκινήτων μεταξύ των κινεζικών πόλεων κατέγραψαν ετήσια αύξηση περίπου 100%.

Οι νέοι ταξιδιώτες εκδήλωσαν την προτίμησή τους για τα ηλεκτρικά οχήματα, με τις ενοικιάσεις οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας να καταγράφουν περίπου τριπλάσια αύξηση σε σύγκριση με το 2022, όπως δείχνουν τα στοιχεία της CAR Inc.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας, κατά τη φετινή περίοδο των εορτασμών του Φεστιβάλ της Άνοιξης πραγματοποιήθηκαν 308 εκατομμύρια ταξίδια στο εσωτερικό της Κίνας, με ετήσια αύξηση 23,1%, καταγράφοντας ανάκαμψη σε ποσοστό 88,6% από το επίπεδο του 2019.

Στα 6,76 δισεκατομμύρια γουάν τα έσοδα από τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών

Τα έσοδα από τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στην Κίνα έφτασαν στα 6,76 δισεκατομμύρια γουάν (0,92 δισεκατομμύριο ευρώ) στη διάρκεια των φετινών διακοπών για το Φεστιβάλ της Άνοιξης, καταγράφοντας τα δεύτερα καλύτερα σε οικονομικό ύψος συνολικά έσοδα μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την αρμόδια κινεζική υπηρεσία κινηματογράφου.

Τα περισσότερα έσοδα κατέγραψαν η ιστορική κωμωδία σασπένς “Full River Red” του 2023, αλλά και η κινεζική ταινία δράσης και επιστημονικής φαντασίας “The Wandering Earth II” επίσης, του 2023, με έσοδα 2,61 δισεκατομμύρια γουάν (0,36 δισεκατομμύριο ευρώ) και 2,16 δισεκατομμύρια γουάν (0,29 δισεκατομμύριο ευρώ) αντίστοιχα, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, η ίδια κοινεζική υπηρεσία.

Σχετικά με το ποσοστό θέασης των κινεζικών ταινιών, αυτό καταγράφηκε στο 87,1% με αύξηση 1,8% σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποίησε η αρμόδια υπηρεσία για τα κινεζικά αρχεία κινηματογράφου.

Ο Ράο Σανγκουάνγκ πρόεδρος της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου της Κίνας δήλωσε ότι το ποσοστό της θέασης κινεζικών ταινιών θα εξακολουθήσει την ανοδική πορεία του και μετά τις διακοπές, καθώς άνθρωποι που ήταν απασχολημένοι με τα ταξίδια, θα έχουν περισσότερο χρόνο για την παρακολούθηση ταινιών.

“Ο ενθουσιασμός των ανθρώπων για τις επισκέψεις σε κινηματογράφους είναι ενδεχόμενο να έχει διάρκεια αρκετών εβδομάδων”, προέβλεψε ο Ράο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή