Το ντεσού του deal Pepsico με ΕΨΑ

·      Αίσθηση προκάλεσε στην αγορά η συμφωνία ανάμεσα στην PepsiCo και την ΕΨΑ.

·      Πολλοί ήταν αυτοί που εξεπλάγησαν με την απόφαση της πολυεθνικής να επαναφέρει την παραγωγή του αναψυκτικών ΗΒΗ στην Ελλάδα. Και μάλιστα αναθέτοντας την ευθύνη σε τοπικό «παίκτη»…

·      Ωστόσο, η συνεργασία του αμερικανικού κολοσσού με την εταιρεία της οικογένειας Τσαούτου μόνο τυχαία δεν ήρθε…

·      Αντίθετα, υπήρχαν συζητήσεις για πάνω από τρία χρόνια και γίνονταν διάφορες ασκήσεις πάνω στο κόστος.

·      Ύστερα από αρκετές διαβουλεύσεις βρέθηκε σημείο σύγκλησης σε επίπεδο του κόστους και αμοιβής, και οι δυο πλευρές προχώρησαν… παρακάτω.

·      Δηλαδή στις δοκιμές και στους ελέγχους στη γραμμή παραγωγής που θα έβγαζε το προϊόν.  

·      Μια αρκετά απαιτητική διαδικασία λόγω των ποιοτικών στάνταρ που θέτει η πολυεθνική, όπως λέει στη στήλη άνθρωπος που γνωρίζει. Την οποία πάντως πέρασε με επιτυχία η βολιώτικη βιομηχανία.

·      Για όσους αναρωτιούνται εάν τίθεται θέμα «ασυμβίβαστου» καθώς η ΕΨΑ είναι μέλος της πρωτοβουλίας «Ελλαδικά – Μας», ο ίδιος άνθρωπος λέει πως «σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα».

·      Και αυτό όπως εξηγεί γιατί η βολιώτικη βιομηχανία απλά παράγει το προϊόν, με πρώτες ύλες που τις παραδίδει η πολυεθνική και δεν έχει καμία άλλη συμμετοχή.

·      Ούτε στην έρευνα και ανάπτυξη του προϊόντος, ούτε στη διανομή του…

·      Επιπλέον, η συνεισφορά που θα έχει η συγκεκριμένη δραστηριότητα στα έσοδά της θα είναι κάτω του 10%. Πολύ χαμηλότερο από το κριτήριο του 50% που θέτει η πρωτοβουλία.

·      Εξάλλου, όπως λέει υπάρχουν εταιρείες μέλη του «Ελλαδικά – Μας» που παράγουν και διαθέτουν προϊόντα με εισαγόμενες ύλες, τα οποία ωστόσο δεν φέρουν το σήμα της πρωτοβουλίας.

——————————————————-

Μια Διώρυγα που θα μεταμορφώσει την Κόρινθο…

·      Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση του έργου αποκατάστασης της Διώρυγας της Κορίνθου.

·      Πληροφορούμαστε πως το κανάλι αναμένεται να επαναλειτουργήσει στις αρχές Ιουνίου, επιτρέποντας ξανά τις διελεύσεις πλοίων που σταμάτησαν τον περασμένο Οκτώβριο.

·      Αυτή τη φορά μάλιστα με ανανεωμένες πλήρως τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e–ticketing) για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών.

·      Θυμίζουμε πως πέρυσι η Διώρυγα λειτούργησε ασταμάτητα καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

·      Το διάστημα αυτό, καταγράφηκαν οι καλύτερες επιδόσεις της τελευταίας 20ετίας.

·      Συνολικά, οι διελεύσεις ανήλθαν σε περίπου 6.000 στο διάστημα των λίγων μηνών που λειτούργησε.

·      Οι προσδοκίες είναι εξίσου υψηλές και φέτος. Και αυτό παρά την αύξηση των χρεώσεων που προχώρησε η εταιρεία ήδη από πέρυσι υστέρα από 12 χρόνια.

·      Το στοίχημα πάντως που θέτει το Υπερταμείο είναι η μετατροπή της σε τουριστικό προορισμό μέσα από την ανάλογη αξιοποίηση των διαθέσιμων χώρων.

·      Ήδη, σύμφωνα με έγκυρες πηγές εξασφαλίστηκε επιδότηση για τη δημιουργία ψηφιακού Μουσείου στα γραφεία της εταιρείας που διαχειρίζεται τη Διώρυγα.

·      Μαθαίνουμε πως έχει καταρτιστεί και ειδικό πλάνο ανάπτυξης, το οποίο εκμεταλλεύεται τα ακίνητα αλλά και την εγγύτητα στην πρωτεύουσα.

———————————————–

O Βακάκης δεν γνωρίζει τι σημαίνει… κόπωση

·      Με… φόρα όπως μαθαίνουμε ξεκίνησε τη νέα χρονιά ο όμιλος Jumbo.

·      Λέγεται πως οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου.

·      Και αυτό παρά την καταναλωτική «κόπωση» που παραδοσιακά παρατηρείται στο εμπόριο αμέσως μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

·      Έγκυρες πηγές μας αναφέρουν πως η καλή πορεία θα αποτυπωθεί και στην ενημέρωση που κάνει η εταιρεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πορεία των εργασιών της

·      «Όλα δείχνουν πως λεφτά υπάρχουν Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτό που ζούμε…»,», σημειώνουν χαρακτηριστικά άνθρωποι που συνομιλούν με τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας, Απόστολο Βακάκη.

·      Ανάλογη πάντως αίσθηση μεταφέρουν στήλη παράγοντες και από άλλους κλάδους του εμπορίου και εύχονται… το πάρτι να συνεχισθεί.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino