Και μπορεί το παραμύθι του 1999 να μην επαναληφθεί ποτέ, αλλά κι αυτό που βλέπουμε στο ταμπλό είναι χρυσάφι

Για άλλη μια (θετική) συνεδρίαση, το ΧΑ είδε αφενός νέα υψηλα 8ετίας, αφετέρου απορρόφησε άριστα οποιοδήποτε ιχνος ρευστοποιήσεων που μπορούσε να φέρει πλήγμα στις τάξεις των αγορασμένων.

Κι όλα αυτά, με τις ευρωαγορές να κλείνουν αρνητικές, και μάλιστα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ παράλληλα, η Wall Street άνοιξε αδύναμη με ελεγχόμενες απώλειες.

Έχει χιλιοειπωθεί ότι η υπεραπόδοσή μας, ακόμα και σε τέτοια υψηλά επίπεδα (ήδη ο ΓΔ μετράει +22% στο εξάμηνο) και έναντι όλων των χρηματιστηριακών δεικτών παγκοσμίως, είναι η μία όψη του νομίσματος. Και τούτο, διότι πολύ απλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει η ανοδική αυτή κίνηση είναι σπάνια: αύξηση συναλλακτικής δραστηριότητας κατά περίπου 80% σε σχέση με πολλούς προηγούμενους μήνες, εξαιρετική διάχυση αυτής σε πάμπολλες εισηγμένες τόσο από τη μεγάλη όσο και από τη μεσαία, συνεπής απορρόφηση των κραδασμών από αρνητική ειδησεογραφία, κ.α.

Προσέτι, η εικόνα στο ταμπλό είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, καθώς όποιος παρακολουθεί θα παρατηρήσει μια άνεση στα στησίματα και μια όρεξη για αγορές ακόμα και σε υψηλότερα επίπεδα, συνδυάζοντας και το ότι και σήμερα είδαμε 10τίτλους σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων, μεταξύ αυτών οι ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ και ΜΠΕΛΑ.

Ειδική μνεία για τη Δημόσια Πρόταση αφορούσα στην ταλαιπωρημένη ΜΙΓ, με τη μετοχή να κλειδώνει και πάλι με 34 εκατ. ανεκτέλεστα και σδημαντικό discount έναντι του ΣΜΕ της (λήξης Μαρτίου).

Επίσης, η ΜΠΕΛΑ τίμησε το αγοραστικό της σήμα και συνέχισε άκοπα, μια επιλογή που χρηματοοικονομικά τουλάχιστον δικαιολογεί ανώτερες αποτιμήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τρέχοντα επίπεδα έως και τις 1060 του ΓΔ (και ανάλογα τον εξεταζόμενο τίτλο) αποτελούν το άνω όριο μιας μακροσκελούς ανοδικής κίνησης, και φαντάζει λογικό να απαιτηθεί μια εξαέρωση, ίσως συνοδευόμενη με μια αφορμή έξωθεν, και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορέσει με τη μία να τρομάξει τη συμπαγή ανοδική τάση.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Ήπιες διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν όψει τετραημέρου. ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ σε μπελάδες
ο Αντικριστής |

Ήπιες διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν όψει τετραημέρου. ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ σε μπελάδες

Την Παρασκευή και τη Δευτέρα, θα παραμείνει κλειστή η αγορά μας, ελέω των αντίστοιχων αργιών για το Πάσχα Καθολικών. Και όπως παραδοσιακά συμβαίνει, η συναλλακτική δραστηριότητα βαίνει μειούμενη.

Ο Γενικός Δείκτης είδε την 20η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 24. Το spread του 10ετούς ομολόγου της χώρας σε υπερπολυετή χαμηλά
ο Αντικριστής |

Ο Γενικός Δείκτης είδε την 20η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 24. Το spread του 10ετούς ομολόγου της χώρας σε υπερπολυετή χαμηλά

Παρά τις ανησυχίες που προκάλεσαν οι Moody's και JPMorgan στην αρχή της εβδομάδας, τελικά οι αγοραστές ανασυντάχθηκαν και έσωσαν τα χειρότερα

Ο Γενικός Δείκτης πήρε πίσω τις απώλειες που προκάλεσε ο Moody’s
ο Αντικριστής |

Ο Γενικός Δείκτης πήρε πίσω τις απώλειες που προκάλεσε ο Moody’s

Με εντυπωσιακή ανθεκτικότητα, το Χρηματιστήριο όχι μόνο κατάφερε να απορροφήσει τις αναταράξεις που προκάλεσαν οι JPMorgan και Moody's, αλλά και να βρει αγοραστές σε υψηλότερες τιμές. Ο Τραπεζικός Δείκτης οδηγεί και πάλι την κούρσα.