Ήπια διορθωτικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τα εταιρικά αποτελέσματα να συνεχίζουν να βρίσκονται στο προσκήνιο και να επηρεάζουν πλέον την κίνηση αρκετών μεγάλων τίτλων, δεδομένης της καλύτερης ορατότητας που παράσχουν.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,11% στις 34.119 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,30% στις 4.151 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,31% στις 12.076 μονάδες.

Οι τίτλοι

Η Chipotle υποχωρεί περισσότερο από 4% μετά τα χειρότερα των προσδοκιών αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Εν τω μεταξύ, η CVS και η Uber ενισχύθηκαν περισσότερο από 2% και 7% αντίστοιχα, μετά από κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street.

Στήριξη από Fed

Οι δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, ότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να χαλαρώνει, πάντως εξακολουθούν να παρέχουν στήριξη στην αγορά, καθώς ενισχύουν περαιτέρω τις ελπίδες των επενδυτών ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει σύντομα παύση ή θα κάνει στροφή στις αυξήσεις των επιτοκίων.

“Έχουμε μια Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ που δεν θέλει πλέον να είναι ανταγωνιστική”, δήλωσε ο Joseph Terranova της Virtus Investment Partners. “Και θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι δεν είναι πια απέναντι στην αγορά”, πρόσθεσε.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, τα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων συνέχισαν να μειώνονται την περασμένη εβδομάδα και τόσο οι σημερινοί ιδιοκτήτες όσο και οι δυνητικοί αγοραστές κατοικιών αντέδρασαν άμεσα. Ο συνολικός όγκος των αιτήσεων υποθηκών, συμπεριλαμβανομένων των αναχρηματοδοτήσεων και των δανείων για την αγορά κατοικίας, αυξήθηκε κατά 7,4% την περασμένη εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της Ένωσης Τραπεζών Υποθηκών.

Το μέσο συμβατικό επιτόκιο για τα 30ετή στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου με συμβατό υπόλοιπο δανείου (726.200 δολάρια ή λιγότερο) μειώθηκε στο 6,18% από 6,19%. Το ποσοστό αυτό ήταν 3,83% την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street