Δίχως… στάση συνεχίζει την αναρρίχησή του το ελληνικό χρηματιστήριο, διαπερνώντας σήμερα και την επόμενη αντίσταση των 1.050 μονάδων, ένα επίπεδο που είχε χάσει τον Οκτώβριο του 2014. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,22% στις 1.054,21 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 16 εκατ. ευρώ.

Αν και οι συναλλαγές δείχνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, το 90% του όγκου που έχει διακινηθεί είναι στη μετοχή της MIG, στην οποία έχουν αλλάξει χέρια πάνω από 36 εκατ. τεμάχια, ενώ το ανεκτέλεστο των αγορών φτάνει τα 70 εκατ. ευρώ. Η μετοχή βρίσκεται και σήμερα στο limit up και στα 0,1668 ευρώ, από τα επίπεδα των 4 λεπτών στα οποία βρισκόταν τον Ιανουάριο.

Η περίπτωση της MIG επιβεβαιώνει ότι οι επιχειρηματικές εξελίξεις, δευτερεύον καταλύτης τα προηγούμενα χρόνια, γίνονται αφορμή έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος, στοιχείο που αν μη τι άλλο δείχνει την υγεία μιας αγοράς. Και μπορεί ακόμη να είναι πολλές επιχειρηματικές εξελίξεις σε εμβρυακό στάδιο, όμως προοιωνίζουν μεγάλες αλλαγές στον χάρτη μιας αγοράς που πέρασε δύσκολα τα προηγούμενα πολλά χρόνια.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Ελλάκτωρ, Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν και Coca Cola, ξεχωρίζουν με ισχυρά τους κέρδη, ενώ θετικά κινούνται οι Aegean, ΟΤΕ, Λάμδα, Quest, Autohellas, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΟΛΠ και Motor Oil. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Jumbo και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών