Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες συνεχίζουν το θετικό κλίμα που δημιούργησε η παραδοχή του επικεφαλής της αμερικανικής Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, ότι ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται.

Πάουελ: Ο πληθωρισμός άρχισε μεν να αποκλιμακώνεται αλλά έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,8%, με τον κλάδο του τεχνολογίας να κερδίζει 1,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,55% στις 7.907 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,60% στις 15.413 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,44% στις 7.163 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η φινλανδική εταιρεία διύλισης Neste σημειώνει άλμα 9%, καθώς δημοσίευσε λειτουργικά αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Το διοικητικό συμβούλιο της Neste πρότεινε μέρισμα 1,52 ευρώ ανά μετοχή, από 0,82 ευρώ πέρυσι.

Από την άλλη, απώλειες 1,6% σημειώνει η Societe Generale, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, παρά το γεγονός ότι κατέγραψε υψηλότερα του αναμενόμενου κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο. Η τράπεζα ανακοίνωσε πτώση των ετήσιων κερδών της κατά 64% το 2022, λόγω των ισχυρών επιδόσεων του τμήματος εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο The Economic Club της Ουάσινγκτον, ο Πάουελ δήλωσε την Τρίτη ότι ο πληθωρισμός αρχίζει να υποχωρεί, αλλά αναμένει ότι η “αποπληθωριστική διαδικασία” θα είναι μακρά και προειδοποίησε ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να αυξηθούν περισσότερο από ό,τι αναμένουν οι αγορές, εάν τα οικονομικά στοιχεία συνεχίζουν να είναι ισχυρά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές