Μέσα σε μια μόνο ημέρα, σήμερα 8 Φεβρουάριου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) βγάζει στο «σφυρί» ακίνητα ( διαμερίσματα οικόπεδα αλλά και οικοδομές) που έχουν κατασχεθεί για χρέη προς την εφορία.

Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία οφειλών που δεν ρύθμισαν τα χρέη τους με την εφορία και ως εκ τούτου τους επιβλήθηκαν κατασχέσεις.

Οι πλειστηριασμοί, η «ωρολογιακή βόμβα» και τα δύο σενάρια

Mε το νέο σύστημα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί παρακολουθούν το προφίλ κάθε οφειλέτη σε πραγματικό χρόνο με άντληση όλων των στοιχείων εισοδήματος και περιουσίας από τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, το Taxis, το Taxisnet, το ICISnet, το Elenxis, καθώς και από τρίτους (Κτηματολόγιο, πιστωτικά ιδρύματα, συμβολαιογράφους, Χρηματιστήριο, Εργάνη, ΓΕΜΗ κ.ά.).

Κάθε φορά που ένα χρέος γίνεται ληξιπρόθεσμο με αυτοματοποιημένο τρόπο παράγεται ηλεκτρονικό ενημερωτικό μήνυμα προς τον φορολογούμενο και εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση ρύθμισης της οφειλής τότε επίσης αυτοματοποιημένα ξεκινούν οι διαδικασίες κατάσχεσης από τις τράπεζες.

Οι πλειστηριασμοί

Το ηλεκτρονικό σφυρί της ΑΑΔΕ θα χτυπήσει σήμερα για:

– Μία κατοικία αποτελούμενη από υπόγειο 223 τ.μ. και ισόγειο διαμέρισμα 203 τ.μ. στην περιοχή Νέοι Επιβάτες του Δήμου Θερμαϊκού. Τιμή πρώτης προσφοράς: 636.000 ευρώ. Το ακίνητο βρίσκεται σε οικόπεδο 511 τ.μ.

– Ένα διαμέρισμα 54,34 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη.

– Ένα υπόγειο οικοδομής 176,48 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη.

– Κληροτεμάχιο με εργοστάσιο 2.520,66 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη τιμή 1ης προσφοράς: 175.000 ευρώ.

– Ένα ισόγειο οικοδομής 176,48 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη.

Από τη λίστα με τα ακίνητα των οφειλετών της Εφορίας που βγαίνουν σε πλειστηριασμό το επόμενο διάστημα ξεχωρίζουν:

  • Οικόπεδο άρτιο με οικοδομή το οποίο βρίσκεται στην οδό Κύμης στη Ν. Ιωνίας με τιμή πρώτης προσφοράς 2,65 εκατ. ευρώ . Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 22 Μαρτίου 2022.
  • Οικόπεδο 209 τ.μ. άρτιο με οικοδομή στην Καλογρέζα . Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στο ποσό των 380.000 ευρώ με τον πλειστηριασμό να έχει προγραμματιστεί για τις 22 Μαρτίου.
  • Ακίνητο 221 τ.μ. στο Ρέθυμνο Κρήτης. Η τιμή πρώτης προσφοράς διαμορφώνεται στο ποσό των 301.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου.
  • Επιχειρηματικό γήπεδο με κτιριακό συγκρότημα 4.552 τ.μ. στη ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης. Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στο ποσό των 471.000 ευρώ και ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία