Την ώρα που το Vouliagmenis Mall στο Ελληνικό έχει μπει σε διαδικασία υλοποίησης, με στόχο να αποτελέσει έναν ολοκληρωμένο πόλο κοινωνικοποίησης και όχι απλά έναν προορισμό για αγορές, τα παλιότερα εμπορικά κέντρα επαναπροσδιορίζουν το ρόλο τους, ενώ κάποια από αυτά αλλάζουν εντελώς χρήση.

Έτσι, στην τελική ευθεία για να «κλείσει ο κύκλος» του ως εμπορικού κέντρου και να εισέλθει σε διαδικασία ανακατασκευής και αλλαγής της χρήσης του κατά βάση σε γραφειακούς χώρους βρίσκεται το γνωστό «Athens Heart».

Premia Properties: Απόκτηση του εμπορικού κέντρου Athens Heart έναντι 15,7 εκατ. ευρώ

Τα σχέδια για το Athens Heart

Η επόμενη ημέρα για το εμπορικό κέντρο Athens Heart, περιλαμβάνει πράσινα και βιώσιμα γραφεία με μικτές εμπορικές χρήσεις.

Η Premia Properties σε υλοποίηση της από 31.8.2022 δικαστικής απόφασης με την οποία επικυρώθηκε συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας Doreco, ιδιοκτήτριας του εμπορικού κέντρου Athens Heart, προχώρησε στην απόκτηση του ακινήτου συνολικής δόμησης 54.000 τ.μ. και εκμισθώσιμης επιφανείας 18.500 τ.μ. επί οικοπέδου επιφανείας 10.600 τ.μ.

Υπενθυμίζεται πως η Doreco συμφερόντων του Σωτήρη Θεοδωρίδη είχε μείνει εκτός της συμφωνίας εξυγίανσης της Pasal Development, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Premia, καθώς στο μετοχικό της κεφάλαιο εισήλθαν νέοι μέτοχοι με κυριότερο την εταιρεία Sterner Stenhus Greece, με βασικό μέτοχο τον Ηλία Γεωργιάδη (ομογενή από τη Σουηδία) και μετατράπηκε σε ΑΕΕΑΠ.

Το ακίνητο μαζί με όλο τον πάγιο και κινητό εξοπλισμό του, τις ενεργές μισθώσεις, τις διοικητικές άδειες λειτουργίας καθώς και τις άδειες χρήσης και σήματα, μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία Primalaft Athens A.E. (100% θυγατρική της Premia), έναντι τιμήματος 15,7 εκατ. ευρώ.

Το Athens Heart ήταν ενεχυριασμένο στην Εθνική, η οποία είχε ουσιαστικά τον έλεγχο του ακινήτου.

Παράλληλα, η Premia εξετάζει την απόκτηση από την Εθνική και της γειτονικής οικοπεδικής έκτασης όπου μπορεί να οικοδομηθεί ένα επιπλέον κτίριοεπιφάνειας άνω των 3.000 τ.μ., το οποίο θα λειτουργεί συνδυαστικά με το Athens Heart.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 η Εθνική με την αμερικανική επενδυτική Hines είχαν συμφωνήσει να μετατρέψουν το mall της Πειραιώς 180 σε premium outlet με κινηματογράφο, το οποίο θα μετονομαζόταν σε Gazi Outlet, αλλά το deal έμεινε στα χαρτιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις