«Κομβική μέρα» για τις συντάξεις θεωρείται η σημερινή για τους συνδικαλιστές στη Γαλλία που κατεβαίνουν ενωμένοι για 4η φορά στους δρόμους. Επέλεξαν το Σάββατο που δεν είναι μέρα εργασίας, με την ελπίδα να κατεβάσουν όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο στους δρόμους.

Πιστεύουν ότι θα ξεπεράσουν σε αριθμούς τις προηγούμενες πορείες. Έτσι στο Παρίσι, για να υπάρχει άνεση, η πορεία ορίσθηκε να περάσει μέσα από τις μεγάλες λεωφόρους, ανάμεσα στις πλατείες Ρεπουμπλίκ και Νασιόν.

Γιατί η Γαλλία τσακώνεται για τη δουλειά και το δικαίωμα στην τεμπελιά

Είναι κομβική η σημερινή μέρα επίσης γιατί θα φανεί εάν υπερισχύσει η θέση μερίδας των σιδηροδρομικών (CGT), οι οποίοι ζητούν συνεχείς και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις. Ήδη ορίσθηκαν οι δύο επόμενες για την ερχόμενη Πέμπτη και στη συνέχεια στις 7 Απριλίου.

Μετ’ εμποδίων η κοινοβουλευτική διαδικασία

Εν τω μεταξύ με δυσκολίες συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή.  Οι συγκρούσεις είναι εντυπωσιακές. Μέσα σε πέντε ημέρες εξέτασαν ένα μόνο άρθρο στο σύνολο των είκοσι.

Τα περιθώρια στενεύουν. Στις 17 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ψηφισθεί το νομοσχέδιο ώστε να περάσει στη συνέχεια από τη Γερουσία. Ο φόβος μπλοκαρίσματος όμως καιροφυλακτεί.

«Υπευθυνότητα» ζήτησε ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν από τα συνδικάτα, ώστε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. «Υπευθυνότητα της κυβέρνησης με απόσυρση του νομοσχεδίου» αντιτάσσουν οι συνδικαλιστές.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Πηγή: DW

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή