Για το θέμα των πλειστηριασμών μίλησε σήμερα Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών, με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι τα ευάλωτα νοικοκυριά προστατεύονται για την πρώτη κατοικία. Όπως ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας, οι πλειστηριασμοί γίνονταν και τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί.

Ανέφερε ακόμα ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ξεκίνησαν το 2017, ενώ σημείωσε ότι δεν πρέπει να καθοδηγούμε τους πολίτες σε εσφαλμένες επιλογές. «Τα θέμα είναι να προστατεύσεις αυτούς που έχουν ανάγκη» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας. Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΖΑ έλεγε το 2017 ότι αυτοί που σταματάνε τους πλειστηριασμούς θα διώκονται και το 2015 δόθηκε η δυνατότητα στους διαχειριστές δανείων να κάνουν τιτλοποιήσεις.

Πλειστηριασμοί: Στα ύψη η πολιτική σύγκρουση

«Η απόφαση Άρειου Πάγου, απ’ ότι διαβάζω, λέει ότι θα πρέπει να συνεχίσει το ίδιο καθεστώς που ισχύει από το 2015», πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ-1 και έκανε λόγο για πλαίσιο προστασίας για τα ευάλωτα νοικοκυριά. «Έχουμε στήσει πλέγμα μέτρων ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να βοηθηθούν», ανέφερε και τόνισε ότι «γι’ αυτό κάναμε τον εξωδικαστικό μηχανισμό, προκειμένου να βοηθηθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά».

Ακόμα κάλεσε τις τράπεζες να δουλέψουν περισσότερο τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Όπως είπε αυτή την εβδομάδα έρχεται νομοσχέδιο που θα φέρει βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό και τόνισε ότι όσοι απορρίπτουν τις αιτήσεις θα πρέπει να το αιτιολογούν.

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης των νοικοκυριών ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «έχει δημιουργηθεί ασφαλείς δημοσιονομικός χώρος» και τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το που θα δοθεί αυτή η στήριξη.

Οι 120 δόσεις και τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Σχετικά με τις 120 δόσεις για ρύθμιση οφειλών και αν υπάρχει κάποιο νέο σχέδιο ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «αν ο πολίτης πιστεύει ότι υπάρχουν πάντα 120 δόσεις τότε δεν θα πληρώνει κανένας». «Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση που να δείχνει ότι σεβόμαστε τον πολίτη που τα φέρνει δύσκολα και αυτόν που ξεκίνησέ τώρα να τα φέρνει δύσκολα», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι γίνεται προσπάθεια ώστε «να μην χαλάσει η κουλτούρα πληρωμών».

Αποκάλυψε ότι η πλατφόρμα για τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα θα ανοίξει πριν το Πάσχα, καθώς και ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα ανοίξουν πριν τις 25 Μαρτίου. Επίσης, είπε ότι μέχρι 20 Φεβρουαρίου εκτιμά ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα για το market pass, όπου θα δοθούν 650 εκατομμύρια

Σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες είπε ότι μπορεί να γίνουν βελτιώσεις, ξεκαθαρίζοντας πάνωτως ότι θα γίνουν οριακές αλλαγές, όπου υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση.

Η πορεία των επιτοκίων και οι ανατιμήσεις

Για τα αυξημένα επιτόκια ο κ Σταϊκούρας εκτίμησε ότι θα έχουμε και νέες αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

Μιλώντας για τις ανατιμήσεις στα προϊόντα ο κ Σταϊκούρας ανέφερε πως εκτιμά ότι φέτος ο πληθωρισμός θα είναι στο 5%, άρα όπως είπε θα μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των τιμών στα προϊόντα. «Για εμάς είναι σημαντικό να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά το Καλάθι του νοικοκυριού» σημείωσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα