Τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα απονέμει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του πανεπιστημιακού ιδρύματος, «η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πειραιώς στη συνεδρίαση της στις 7.2.2023 αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα στον κ. Μιχαήλ Τσαμάζ, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, μετά από την εισήγηση και την ομόφωνη Απόφαση του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.»

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Μιχάλης Τσαμάζ γεννήθηκε το 1959 στην Καισαριανή και μεγάλωσε στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Ο πατέρας του είχε καταγωγή από τη Φιλαδέλφεια της Μικράς Ασίας, ενώ η μητέρα του ήταν από τα Χανιά Κρήτης. Είναι πατέρας δύο παιδιών.

Σε ηλικία 32 ετών ανέλαβε τη θέση του marketing manager πολυεθνικής εταιρείας στην Ελλάδα. Ήδη από το 2001, κατείχε σειρά θέσεων ευθύνης στον ΟΤΕ, με ηγετικό ρόλο στην εξυγίανση των διεθνών δραστηριοτήτων. Έχει διατελέσει μέλος Διοικητικών Συμβουλίων θυγατρικών του Ομίλου στο εξωτερικό, σε όλη την έκταση των Βαλκανίων, καθώς και μέλος του ΔΣ της ΕΕ, στη Μεγάλη Βρετανία. Ανέλαβε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ στις 3 Νοεμβρίου του 2010, θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ από τον Ιούλιο του 2016, ενώ από το Νοέμβριο του 2016 έχει οριστεί επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφιακής Οικονομίας του ΣΕΒ.

Ο κ. Τσαμάζ έχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του New Brunswick του Καναδά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις