Η COSMOTE συνεχίζει το πρόγραμμα παροχής υποτροφιών, ένα θεσμό που μετρά 21 χρόνια, και αποτελεί το μακροβιότερο πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς της εταιρείας.

Φέτος, η COSMOTE απένειμε σε ειδική εκδήλωση υποτροφίες συνολικής αξίας άνω των 500.000 ευρώ σε 30 πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Σημειώνεται ότι στα 21 χρόνια του θεσμού έχουν δοθεί υποτροφίες συνολικής αξίας άνω των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ σε περισσότερους από 780 φοιτητές, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η COSMOTE μέσω των υποτροφιών της παρέχει οικονομική ενίσχυση για όλα τα έτη σπουδών, σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, με στόχο να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

«Στηρίζουμε νέους ανθρώπους με όρεξη για μάθηση»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ο οποίος συνομίλησε με τους υποτρόφους και δήλωσε σχετικά: «Μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών στηρίζουμε νέους ανθρώπους με όρεξη για μάθηση, με αξίες και προοπτικές. Νέους με πίστη στις δυνάμεις τους και πάθος για τον σκοπό τους, που ξεπερνούν δυσκολίες και ονειρεύονται ελεύθερα. Στην COSMOTE, πιστεύουμε σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους μέσα από την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και στην ψηφιακή τεχνολογία. Επενδύοντας στη νέα γενιά, επενδύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας».

Οι φετινές υποτροφίες

Για το 2022 οι τριάντα υποτροφίες της COSMOTE αποτελούνται από την τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», συνολικού μικτού ποσού 25.000 ευρώ, που απονέμεται σε φοιτητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ, από 13 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού 18.750 ευρώ η καθεμία για φοιτητές πενταετούς φοίτησης, και από 16 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού 15.000 ευρώ η καθεμία για φοιτητές τετραετούς φοίτησης.

Επιπλέον της υποτροφίας η COSMOTE προσφέρει στους φοιτητές τεχνολογικές λύσεις για την κάλυψη των καθημερινών τους τηλεπικοινωνιακών αναγκών, όπως ένα πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet για όλα τα έτη των σπουδών τους, COSMOTE TV, και τεχνικού εξοπλισμού, όπως laptop.

Εργαστήριο προσωπικής ενδυνάμωσης

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των υποτροφιών οι νέοι υπότροφοι παρακολούθησαν βιωματικό εργαστήριο προσωπικής ενδυνάμωσης, όπου μοιράστηκαν σκέψεις και όνειρα για το μέλλον. Παράλληλα, συνομίλησαν με εκπροσώπους της ομάδας Recruitment του Ομίλου ΟΤΕ.

Στη συζήτηση, οι υπότροφοι έλαβαν πληροφορίες σχετικά με τις ευκαιρίες πρακτικής άσκησης στον Όμιλο ΟΤΕ, ενώ άκουσαν τις βιωματικές εμπειρίες υποτρόφων που είχαν ήδη ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση.

Χαρακτηριστικά, για την υπότροφο Χαρά Τένη, πρωτοετή φοιτήτρια του τμήματος Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, η υποτροφία της COSMOTE θα την βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της, αφού αποτελεί σημαντικό κίνητρο, αλλά και βοήθεια ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του Πανεπιστημίου.

Αντίστοιχα, η υπότροφος Χρυσούλα Γαβριήλ ονειρεύεται να ασχοληθεί με την Πληροφορική και νιώθει υπερήφανη, που κατάφερε να λάβει την υποτροφία της COSMOTE και η οποία θα τη βοηθήσει να ολοκληρώσει τη σχολή της και να φτάσει πιο κοντά στα όνειρά της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα