Μοιρασμένα είναι τα πρόσημα στο ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, καθώς πολλά χαρτοφυλάκια προχωρούν σε ήπια κατοχύρωση κερδών, μετά και το χθεσινό άλμα, χωρίς όμως να στερούν τα επίπεδα της αγοράς. Έτσι, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,15% στις 1.094,53 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά έχει κάποιες στηρίξεις, όπως από την Coca Cola που ανακοίνωσε σήμερα αποτελέσματα, προκειμένου να περιορίσει τη φάση της διόρθωσης σε καθαρά επίπεδο τίτλων και να μη χάσει ο γενικός δείκτη τα επίπεδα των 1.090 μονάδων. Βέβαια, αυτός ο σκόπελος θα πρέπει να παράσχει στα χαρτοφυλάκια την απαιτούμενη ρευστότητα χωρίς να χρειαστεί να συμπιεστούν οι αποτιμήσεις, εγχείρημα που κρίνεται στις διαθέσεις των αγοραστών να «σκουπίσουν» την προσφορά σε αυτά τα επίπεδα.

Πάντως, μέχρι τώρα η αγορά διαχειρίζεται πολύ καλά τις πιέσεις της κατοχύρωσης κερδών, ενεργοποιώντας κάποιες εφεδρείες. Το πόσο όμως θα συντηρηθούν οι μονάδες του γενικού δείκτη παραμένει ερωτηματικό, δεδομένων των διαθέσεων αρκετών χαρτοφυλακίων να διαθέσουν τη ρευστότητα τους για αγορές σε χαμηλότερα επίπεδα. Μια καλή ένδειξη ολοκλήρωσης ή κορεσμού της διόρθωσης θα είναι μια συνεδρίαση ισορροπίας με μειωμένο τζίρο.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, από τη μία είναι τα ισχυρά κέρδη σε Ελλάκτωρ, Coca Cola, Πειραιώς και Quest, και από την άλλη οι ισχυρές πιέσεις σε Aegean, Eurobank, Λάμδα και ΕΥΔΑΠ. Σε θετικά εδάφη όμως είναι οι Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Σαράντης και Μυτιληναίος, αλλά σε αρνητικά οι Jumbo, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Alpha Bank, Motor Oil, Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών