Μετά τις προειδοποιητικές απεργίες της περασμένης εβδομάδας στα γερμανικά ταχυδρομεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και σε νοσοκομεία σε διάφορα γερμανικά κρατίδια, από το Βερολίνο μέχρι τη Βαυαρία, έπεται συνέχεια.

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο γερμανικό κρατίδιο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς δηλαδή τα τοπικά τρένα, λεωφορεία και μετρό απεργούν σήμερα, Τρίτη, από την Κολωνία και το Έσεν μέχρι τη Βόννη και άλλες πόλεις.

Γερμανία: Απολύσεις σε «παραδοσιακά» μέσα ενημέρωσης

Ταυτόχρονα στάσεις εργασίας καταγράφονται σε δημόσια νοσοκομεία, δημοτικές αρχές και παιδικούς σταθμούς, τόσο στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία όσο και στο κρατίδιο της Βαυαρίας. Εντός της εβδομάδας αναμένονται επίσης περαιτέρω προειδοποιητικές απεργίες στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.

Προσεχώς νέες απεργίες και στα αεροδρόμια

Οι νέες προειδοποιητικές απεργίες των συνδικάτων verdi και komba έχουν ως έρεισμα μία σειρά μισθολογικών διεκδικήσεων που κρίνονται αναγκαίες  εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού και των αυξημένων τιμών ενέργειας, που συνεχίζουν να ασκούν πίεση σε μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων.

Το ισχυρό συνδικάτο verdi ζητά μάλιστα στον τρέχοντα γύρο διαπραγματεύσεων για τις συλλογικές συμβάσεις αυξήσεις στους μισθούς έως και κατά 500 ευρώ (αύξηση δηλαδή γύρω στο 10,5%). Το ποσό αυτό όμως απορρίπτουν οι περισσότεροι εργοδότες του ευρύτερου δημόσιο τομέα  ως οικονομικά μη διαχειρίσιμο.

Απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένονται τέλος και σε πολλά γερμανικά αεροδρόμια, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild. Το verdi καλεί το προσωπικό εδάφους στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Ντίσελντορφ, του Μονάχου και του Αμβούργου για στάσεις εργασίας άμεσα. Στόχος είναι να ασκηθούν σημαντικές πιέσεις για νέες διαπραγματεύσεις για μισθολογικά ζητήματα και στον συγκεκριμένο κλάδο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού συνδικάτου.

Δήμητρα Κυρανούδη, Βερολίνο

Πηγή: DW

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή