Η αλματώδης αύξηση του κόστους ζωής δεν είναι αρκετή για να κάμψει την ακόρεστη επιθυμία των Ευρωπαίων για ταξίδια, οι οποίοι ήδη προχωρούν σε κρατήσεις για το ερχόμενο καλοκαίρι και μάλιστα σε επίπεδα που ξεπερνούν εκείνα του 2019.

Αυτό ανακοίνωσε η TUI η οποία ερμηνεύει την εξέλιξη αυτή ως χαρακτηριστική ένδειξη ότι τα ταξίδια εξακολουθούν να ανθούν, παρά τον πληθωρισμό.

Κικίλιας: Ο τουρισμός το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης το 2023

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο παγκόσμιος ταξιδιωτικός κολοσσός, ο όγκος των κρατήσεων από την αρχή του έτους ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019, κυρίως λόγω της ζήτησης από ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γερμανία και μάλιστα παρά το γεγονός ότι οι τιμές είναι υψηλότερες από τις αντίστοιχες πριν από την πανδημία.

«Η στρατηγική μας είναι σαφής: ποιότητα, πειθαρχία κόστους και μερίδιο αγοράς», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI, Sebastian Ebel, σύμφωνα με το Bloomberg. «Η ταχεία εφαρμογή της στρατηγικής έχει αποτέλεσμα, η δυναμική των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2023 είναι ενθαρρυντική».

Αυξημένη ζήτηση για πακέτα

Όπως οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, η γερμανική εταιρεία με έδρα το Ανόβερο επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της αξιοποιώντας το γεγονός ότι η αύξηση του κόστους ζωής για τα νοικοκυριά, τα ωθούν σε επιλογές πακέτων που περιλαμβάνουν πτήση, διαμονή, οδικές μεταφορές και φαγητό, πράγμα το οποίο καθιστά πιο εύκολο τον έλεγχο του συνολικού κόστους του ταξιδιού.

Προσδοκίες για την ανάκαμψη από την πανδημία

Ένα δυνατό καλοκαίρι του 2023 θα συμβάλει περαιτέρω στη μακρά ανάκαμψη της εταιρείας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία τον Δεκέμβριο είχε ανακοινώσει ότι θα αποπληρώσει το υπόλοιπο πακέτο διάσωσης μέσω αύξησης κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί αργότερα φέτος.

Οι μέτοχοι θα ψηφίσουν σήμερα μέσα στην ημέρα εάν θα μειωθεί το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με αναλογία 10 προς 1. Η κίνηση αυτή θα ενισχύσει την τιμή της μετοχής της TUI με άνεση πάνω από την ονομαστική της αξία. Εάν η τιμή της μετοχής της TUI έπεφτε κάτω από την ονομαστική αξία του 1 ευρώ ανά μετοχή, η εταιρεία δεν θα μπορούσε να αναλάβει την αύξηση κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τριμήνου Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, οι ζημίες για την TUI μειώθηκαν στα 153 εκατ. ευρώ από 274 εκατ. ευρώ το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, αλλά και πάλι διαμορφώθηκαν πολύ πιο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση στα 129 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η TUI επιβεβαίωσε τον ετήσιο στόχο της για μια σημαντική αύξηση στα υποκείμενα κέρδη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός